“Week van het Water” in Pelt is gestart met fototentoonstelling

PELT – Vrijdag was het ‘Wereld Waterdag’ en ook de start van de Vlaamse Week van het Water. Natuurpunt Pelt organiseert in het kader daarvan verschillende activiteiten, waaronder een fototentoonstelling en -wedstrijd rond het thema ‘water’.  Meer dan 40 lokale fotografen hadden zich ingeschreven om aan deze wedstrijd deel te nemen.  Uit de tientallen foto’s werden er 25 geselecteerd voor de fototentoonstelling. Die werd vrijdag geopend met een huldiging van de winnende fotografen. De drie hoofdprijzen gingen naar Alana Clemens, Sonja Sleurs en Wim Licht.  Op de foto staan ze langs voorzitter van Natuurpunt Pelt, Eddy Conjaerts.  

“De tentoongestelde foto’s geven een mooi, breed overzicht van de vele rollen die water vervult in de natuur en in ons leven. De beelden zijn niet alleen fototechnisch erg geslaagd maar ze tonen ook de creativiteit en de verbeelding van de fotografen.  Bij elke foto valt wel een verhaal te vertellen.  En bovenal zetten ze de pracht van de natuur nog eens extra in de verf”, aldus Eddy Conjaerts.  De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Hageven / De Wulp: Woensdag: 13:00-17:00, zaterdag: 14:00-18:00, zondag: 11:00-18:00.  Informatie over de andere activiteiten in Pelt in het kader van de “Week van het Water” zijn te vinden op website van Natuurpunt Pelt: Overzicht Activiteiten