Concert ‘First Choices’: 2 gouden jubilarissen 

MAARHEEZE – Op vrijdag 12 april vanaf 20.30 uur worden bezoekers én maar liefst 8 jubilarissen van Muziekvereniging de Poort van Brabant getrakteerd op een uniek concert. De Smeltkroes in Maarheeze biedt het podium aan het groot orkest onder leiding van Patrick van Zutven. Er is een feestelijk programma samengesteld, waarin van elke jubilaris het favoriete nummer, de ‘First Choice’, is opgenomen. Voor één daarvan komt solist Edwin Wolterink, die we vorig jaar hoorden in de kerk bij Musique Spectaculaire, nog een keer naar Maarheeze. En dat is nog niet alles. Ook de ‘Vrienden van de Poort’ hebben muzikale verzoeken mogen indienen. Dat dit garant staat voor een geweldig gevarieerde avond is al duidelijk!

We spraken met de twee gouden jubilarissen, Frans Tielen en Marja Smies. Zij werden ook vijf jaar geleden al in de spotlights gezet. Inmiddels zijn ze 40 jaar lid van de Poort van Brabant, en zelfs al meer dan 50 jaar van de Bond. Marja kijkt met ontroering terug op het vorige jubileum. Haar dochter Maaike speelde toen voor het laatst mee, ze is vlak na dat concert geëmigreerd naar Oostenrijk. Zelf is ze nog even enthousiast lid van de ‘gastvrije’ vereniging als toen en bespeelt nu de bariton. ‘De Poort van Brabant hoort bij mij’, aldus Marja! 

Frans is inmiddels al jaren geen spelend lid meer. Maar dat is zo mooi aan deze muziekvereniging. Zijn aanzienlijke staat van dienst voor de vereniging wordt niet vergeten en voor Frans is er altijd een plek vrij om bij zowel de repetities als de concerten te komen genieten van zijn favoriete muziek. Hun keuzes, The Eve of the War (waarin slagwerk een prominente rol heeft) en Maths March zijn echte klassiekers die het orkest meteen op scherp zetten! 

First Choices wordt een avond vol filmmuziek en klassiekers. Dat staat garant voor genieten van het groot orkest in optima forma. Omdat het bij de Poort van Brabant altijd om de muziek draait, worden de jubilarissen voorafgaand aan het concert in bijzijn van hun gasten en muziekvrienden gehuldigd. Daarna spelen ze dan ongestoord mee in hun orkest om de avond samen tot een succes te maken! Volgende week stellen we nog zes zilveren jubilarissen aan u voor! 

Publiek is uiteraard van harte welkom bij First Choices. Voor slechts € 9,50 kunt u een avond genieten van een zeer gevarieerd muzikaal programma. Kaarten zijn online te koop via www.depoortvanbrabant.nl. Vrienden van de Poort ontvangen een gratis toegangskaart; zij ontvangen hierover nog een persoonlijk bericht.

Frans Tielen en Marja Smies, twee gouden jubilarissen.

Fotograaf: WERM fotografie