Exposities in De Smeltkroes 

MAARHEEZE – De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt een expositie van 4 april tot 21 mei 2024 met Glaskunst van Luc Compen en Karin Feijen en schilderkunst van Maria Govers-van Bree.

Onder de naam Lucath bundelen Luc Compen en Karin Feijen hun creatieve kunnen en maken ze ‘glasfusing’ oftewel gefused glas. Dit is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk met elkaar te versmelten.Het duo combineert deze fuse-techniek met brandschilderen, glas in lood, zandstralen, appliqué en glas buigen. De expositie geeft een beeld van hun werk en de verschillende mogelijkheden van glas bewerken. De website www.lucath.nl laat uitgebreid zien wat er vervaardigd wordt.

Ook Maria Govers-van Bree exposeert er met haar schilderkunst.  Geboren en opgegroeid in het Brabantse dorp Heeze, nu reeds vele jaren wonende in Budel. Maria: “De inspiratie die ik tijdens mijn wandelingen opsla, zijn vaak mijn vertrekpunten, zoals

landschappen, wolkenpartijen en organische vormen, die ik met acrylverf expressionistisch/abstract en kleurrijk op het doek schilder. Mijn gevoel speelt hierbij een belangrijke rol. Daarbij maak ik af en toe gebruik van diverse materialen waardoor structuur en reliëf ontstaat. Regelmatig neem ik even een afslag naar de meer realistische werken, om daarna weer terug te keren naar het abstracte.” 

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Smeltkroes. Voor openingstijden van De Smeltkroes adviseren wij vooraf te bellen naar 0031 495 593219.