Voor het eerst prikkelarme kermis in Pelt 

PELT – Van 31 maart tot en met 2 april gaat op de Grote Heide de eerste kermis van het jaar in Pelt door. Deze kermis zal dit keer rustig beginnen op Paasdag. Want voor het eerst in Pelt zal er dan een uur lang prikkelarme kermis zijn.  Het geluid wordt begrensd tot achtergrondmuziek, felle lichten worden gedimd en flikkerende lichten gedoofd. Kermis moet immers een feest zijn voor iedereen, ook voor wie gevoelig is voor fel licht en zware geluiden. Kermis betekent veel licht en geluid. Voor de meeste bezoekers hoort dat bij de charme van het gebeuren, maar voor anderen zorgt het voor een grote overprikkeling. Daarom organiseert de gemeente in samenwerking met de foorkramers een prikkelarm uur op de kermis. Zo kan ook wie van rust houdt of moeite heeft om al deze indrukken te filteren, genieten van een leuke kermis. De microfoons zullen voor even zwijgen, tenzij om de start van een attractie aan te kondigen. Er zullen bovendien geen toeters of andere storende geluiden zijn. Bezoekers krijgen ook extra tijd om in en uit een attractie te stappen en snelle attracties zullen trager draaien. Het prikkelarme uur is niet alleen voor kinderen of volwassenen met autisme of epilepsie, maar voor iedereen die prikkelgevoelig is. En uiteindelijk voor iedereen die eens rustig de kermis wil bezoeken en minder prikkels wil. Want iedereen moet zich kunnen uitleven op de kermis. Het prikkelarme uur is op zondag 31 maart bij het begin van de kermis, van 15.00 tot 16.00 uur.