Haag na vernieuwing fietspad terug geopend 

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag 29 maart vond de officiële opening plaats de Haag in Achel. De weg is terug opengesteld voor alle verkeer. Het voorbije jaar werden fietspad en nutsleidingen vernieuwd en werd de elektriciteit ondergronds gebracht. Het nieuwe fietspad werd aangelegd in rood asfalt, helemaal conform de voorschriften van de Fietsersbond. 

Daarnaast werd het fietspad verbreed van 1,35 naar 1,75 meter. Ook het voetpad tussen de Zandhaag en Meester Saklaan werd vernieuwd. Tot slot werden de kruisingen met de zijstraten veiliger gemaakt door deze op gelijke hoogte te voorzien zonder drempel. De werken zouden initieel afgerond worden eind 2023. Helaas zorgden de weersomstandigheden voor vertraging, net zoals het vernieuwen van de waterleiding. Maar vanaf nu is Haag opnieuw volledig vrij voor alle verkeer.

Proefopstelling verkeersremmers
Door de verbreding van de fietspaden en het ondergronds brengen van de elektriciteit is het wegbeeld van de Haag veranderd. In samenspraak met buurtbewoners werd beslist om snelheidsremmende maatregelen te nemen in de vorm van een proefopstelling. Het stadsbestuur wenst hiermee te onderzoeken of de proefopstelling invloed heeft op de snelheid. De proefopstelling bestaat telkens uit 3 verkeerseilanden die geschrankt aangebracht werden. De proefperiode loopt tot en met 31 december 2024 waarna een definitieve beslissing zal worden genomen.