GV Turnlust en GV Vlug en Vrij

CRANENDONCK – Bij aanvang van de Algemene Ledenvergadering van GV Turnlust en GV Vlug en Vrij op 18 maart 2024 werd stilgestaan bij het overlijden van Erelid Marion Rutten-Stevens op 16 maart 2024. Marion was jarenlang penningmeester van Vlug en Vrij (19 jaar) en vanaf de samenwerking met Turnlust ook van die vereniging (9 jaar). Bij haar afscheid in 2014 werd zij benoemd tot Lid van Verdienste van beide verenigingen. Mede voor haar overig vrijwilligerswerk ontving Marion een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de orde van Oranje Nassau.

Op 18 maart 2024 tijdens de Algemene Ledenvergadering van GV Turnlust en GV Vlug en Vrij hebben ook een aantal bestuurswisselingen plaatsgevonden.

Er is op gepaste wijze afscheid genomen van penningmeester Angelique Engelen. Zij is meer dan 10 jaar betrokken geweest bij de verenigingen en sinds 2019 als penningmeester. Naast die werkzaamheden heeft zij onder meer het ledenadministratie systeem Club Assistent helemaal van de grond af opgebouwd. Een enorme klus maar een geweldig systeem voor grote verenigingen. Een bloemetje en een attentie als dank waren terecht op hun plaats.

Ook Leonie Bruggink-Van der Steen werd in de bloemetjes gezet. Dit jaar is zij 40 jaar betrokken bij Turnlust waarvan 37 jaar als secretaris. Daarnaast is zij sinds 2005 ook secretaris van Vlug en Vrij. Leonie vond dat na 37 jaar het tijd was om haar secretaris-functie neer te leggen en plaatst te maken voor de jongere generatie. Het bestuur dankte haar voor haar jarenlange inzet en benoemde haar tot Ere-secretaris van Turnlust en Vlug en Vrij. Leonie neemt nog geen definitief afscheid en blijft bestuurslid van beide verenigingen.

Nieuw werden benoemd Jeannette Geraets als penningmeester, Amber Vermeulen als secretaris en Jesse Gevers als bestuurslid. Daarmee zijn de besturen weer op volle sterkte. Samen met de andere bestuursleden Henri Maas (voorzitter), Stefan Vermeulen (2e penningmeester), Joost Vreijsen (bestuurslid) en Gerard den Ouden (bestuurslid) worden de voorbereidingen ingezet om in 2026 het 100-jarig bestaan van Turnlust te kunnen gaan vieren. Voor meer info zie ook: www.turnlust-budel.nl