Hilarisch meezingfestijn in De Smeltkroes bij Vuile Huichelaar

MAARHEEZE – Vuile Huichelaar, een cabaretesk duo gevorm door de zangeressen Paulette Willemse en Saskia van Zutphen (en eveneens oprichters van het kwartet Mrs. Einstein, voormalig songfestival-deelnemers), toerden eerder met zes programma’s en één kerstshow. Dit seizoen brengen ze met “Foute Liedjes Parade” de hoogtepunten uit hun eerste drie voorstellingen nogmaals op het podium. Met een parade aan heerlijk foute liedjes en dito types leggen deze koninginnen van het meezingcabaret op 13 april in De Smeltkroes weer menig hedendaags probleem bloot: spits, herkenbaar, krankzinnig en brutaal, maar ‘altijd stijlvol’ is ook deze show weer een masterclass in zorgen vergeten, samen zijn, omdenken en pret maken.

Als kippensoep voor de ziel gaat Vuile Huichelaar door het land! In 2008 begonnen als ‘meezingprogramma voor de bedrogen vrouw’ is Vuile Huichelaar inmiddels een begrip onder duizenden vrouwen en (inmiddels ook) mannen. Al die jaren bleven mannen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Paulette en Saskia: ze blijven proberen om ze te begrijpen én om begrepen te worden. Maar de dames sparen daarbij ook zichzelf niet, zeker niet nu de jaren meer vat op ze beginnen te krijgen. ‘Hilarisch’ is het woord dat het beste past bij de liedjes, de sketches, de kostuums en het decor dat ze met dit alomvattende thema weer hebben neergezet.

Iedereen die enkele seizoenen geleden in De Smeltkroes al de kerstvoorstelling “Ik zit hier heel alleen Kerstfeest te vieren” zag, weet dat ze op zaterdag 13 april met Vuile Huichelaar een intens vrolijk en ongecompliceerd avondje-uit te wachten staat. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via www.akdesmeltkroes.nl of aan de kassa van De Smeltkroes, voorafgaand aan de voorstelling die om 20:30 u begint.

fotograaf Joris van Bennekom