Oostenrijks korps te gast in Hamont

HAMONT – Het is inmiddels enkele edities geleden, maar dit jaar is er tijdens het muzikale Pinksterweekend weer een Oostenrijks korps te gast in onze stad. Een traditie die al sedert lange tijd bestond en ten gevolge van corona teloorging, maar eindelijk zullen de typische Oostenrijkse klanken terug weerklinken met Pinksteren. Zoals steeds overnachten de leden van het korps in gastgezinnen in Hamont en omgeving ; ze zullen weerom kunnen genieten van de typische grenzeloze gastvrijheid die al vele internationale vriendschapsbanden tot stand heeft gebracht. Het Oostenrijkse korps van dit jaar is de Musikkapelle Handenberg uit Oberösterreich.

“De beste dingen in muziek zitten niet in de noten”

De Musikkapelle Handenberg bestaat uit ongeveer vijftig actieve leden, met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Het korps is niet alleen jong, maar het bestaat ook uit meer dan 40% uit dames ! Kortom, Musikkapelle Handenberg is een divers en gezellige gemeenschap. 

Het muzikale werkingsjaar van deze musikkapelle bestaat niet enkel uit deelnames aan festivals en mars- en concertwedstrijden, het opluisteren van bruiloften, maar ook het organiseren van een jaarlijks lenteconcert of kerstconcert. De muziekvereniging houdt er ook aan om uiteenlopende lokale dansevenementen op te luisteren. Het heeft bovendien ook een ‘brasskwintet’ en een ‘bigband’. 

De vereniging zet ook volop in op jeugdwerking. Zo is er in Handenberg ook een jeugdorkest dat jaarlijks haar jonge muzikanten een podium biedt voor een concert waar eenieder zijn of haar muzikale talenten kan tonen. Zoals je ziet is het een actief jaar voor muzikanten voor iedereen. Om deze uitvoeringen onder de knie te krijgen, zijn uiteraard talrijke repetities nodig, en die worden steevast uitgevoerd onder het motto: “De beste dingen in muziek zitten niet in de noten.”, is een quote van de bekende Oostenrijkse componist en is een leuze die Musikkapelle Handenberg hoog in het vaandel draagt. 

Gastgezinnen gezocht
De leden van de Musikkapelle Handenberg zullen tijdens hun verblijf in Hamont kunnen genieten van de typische gastvrijheid waarom onze regio zo bekend is. Ze zullen ongetwijfeld flink in de watten gelegd worden door hun gastgezin en zullen kunnen genieten van echte culinaire verwennerij. 

Momenteel is de organisatie van de Lage Landen nog op zoek naar een aantal gastgezinnen. Voel je je dus geroepen om tijdens het Pinksterweekend de typische Oostenrijke Gemütlichkeit te omarmen en heb je nog een logeerkamer ter beschikking ? Dan kan je je aanmelden via slendersraf@gmail.com of via info@marsenshow.be

Vlaggendragertjes
De organisatie zoekt bovendien ook nog een aantal jonge helpende handjes (kinderen vanaf het 2de leerjaar) om mee te helpen als vlaggendrager tijdens de Internationale Taptoe op zaterdagavond 18 mei en de Mars- en Showwedstrijden op zondag 19 en maandag 20 mei. Zou je zoon of dochter het leuk vinden om dat te doen, dan kan je ze aanmelden via info@marsenshow.be.