sv Budel MO20-1 pakt koppositie in de hoofdklasse 

BUDEL – sv Budel MO20-1, getraind door Johan van Leeuwen, Helma van Hunsel en Marjon Vlassak, heeft afgelopen zaterdag de koppositie in de hoofdklasse veroverd na een zwaarbevochten 1-3 uit overwinning op IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Nadat 2 weken geleden koploper Baronie na een ware thriller al met 4-5 werd verslagen , stond nu opnieuw een verre uitreis (120km) op het programma. IFC probeerde met fysiek spel Budel te ontregelen, en Budel had het hier lastig mee. Toch kwam Budel er af en toe gevaarlijk uit, en Anne Kuipers bracht Budel op voorsprong na een ver afstandsschot. Een paar minuten later probeerde Marit Spee het ook van afstand, haar schot werd van richting veranderd en plots stond het 0-2. IFC bleef fel spelen, en dat leidde tot de 1-2 . Dit was ook de ruststand. Na rust een ander spelbeeld, Budel kreeg meer vat op het spel, de combinaties gingen wat beter lopen en al snel scoorde Sam Vlassak met een bekeken schot de 1-3. De speelsters van IFC hadden veel krachten verspeeld, en konden geen gevaar meer stichten. Zodoende pakte de speelsters van Budel niet alleen  3 hele belangrijke punten, maar ook de koppositie. Het is ongemeen spannend bovenin. Het verschil tussen een sv Budel, Baronie en  Brandevoort is maar 1 puntje, en met nog maar 4 wedstrijden te gaan zal het tot de laatste speeldag waarschijnlijk ook spannend blijven wie de titel gaat pakken in de hoofdklasse. Komende zaterdag 6 april staat er opnieuw een top affiche gepland. Dan komt namelijk medekoploper Brandevoort op bezoek. Aanvang wedstrijd op het sportpark in Budel is 15.00 uur.