Zet de bloemetjes buiten en win! 

HAMONT-ACHEL – Verlang jij ook zo naar de lente? Naar het zonnetje, groen gras en bomen in bloei in het straatbeeld, kleurrijke bloemen…? Dan hebben wij goed nieuws, want de bebloemingsactie komt terug! 

Hamont-Achel heeft een lange traditie op vlak van bebloeming. Dit zowel door de groendienst als door de eigen bevolking. In het verleden bleef deze bloemenpracht niet onbesproken. Zo werd de stad Hamont-Achel in 2016 bekroond tot Groen- en Bloemenstad, won ze op het prestigieuze Entente Florale Europe een zilveren medaille en ontvingen ze eind 2017 tijdens de Finale van de Groene Lente drie bloemsymbolen – het hoogste aantal mogelijk – binnen de categorie ‘Gemeente in Bloei’. 

“We zetten in Hamont-Achel sterk in op groen”, vertelt Guy Joosten, schepen van duurzaamheid. “Dag in dag uit steekt onze groendienst de handen uit de mouwen. Er worden regelmatig nieuwe planten en bloemen ingezaaid, op verschillende locaties in Hamont-Achel staan er bloementorens en gekleurde bloempotten en er werden dit jaar al 100 hanging baskets verspreid over de vier kerkdorpen. Maar ook onze inwoners kunnen bijdragen aan al deze bloemenpracht én er nog mee in de prijzen vallen ook!”

Geef kleur aan je voortuin of gevel
Het stadsbestuur roept al haar inwoners op om Hamont-Achel mee op te fleuren. Of je nu een voortuin hebt, een balkon of een gevel: iedereen kan meedoen. Het opzet is om jouw woning aan te kleden met bloemen en planten. Hierin kan je zo gek gaan als je zelf wil. De eigenaars van de mooist aangeklede tuinen, balkons en gevels ontvangen een uitnodiging voor een leuke uitstap helemaal in teken van prachtige tuinen. 

Deelnemen
Doe jij graag mee met de bebloemingsactie? Inschrijven is niet nodig! De jury doet op 24 en 25 juni alle straten van Hamont-Achel aan. Let wel: je voortuin moet zichtbaar zijn vanaf de straat. Bovendien moeten het levende bloemen en planten zijn waarmee je je tuin, balkon of voorgevel kleur geeft. 

Goed om weten: de jury beoordeelt op kleur, natuurlijkheid, originaliteit en onderhoud.