Gebruik je verstand; voorkom een beroerte! 

WEERT – In de afgelopen jaren is een duidelijke stijging te zien van herseninfarcten op jonge leeftijd, veelal het gevolg van een ongezonde levensstijl. Echter, weet je dat maar liefst tot 80% van alle beroertes, ongeacht de leeftijd, voorkomen kan worden? Ontdek hoe, op dinsdag 9 april om 20.00 uur bij Bibliocenter Weert. Neuroloog Kim Bekelaar (foto) neemt je mee naar de wereld van eenvoudige levensstijlkeuzes die niet alleen de kans op een beroerte, maar ook op een hartinfarct en andere welvaartsziekten drastisch kunnen verlagen. 

Leefstijlkeuzes 
De bijeenkomst zal deelnemers inzicht bieden in hoe simpele aanpassingen in levensstijl een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid op lange termijn. Kim Bekelaar, werkzaam als neuroloog in het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, zal haar expertise delen over de preventie en behandeling van beroertes. Als afgestudeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en met specialisatie in neurologie aan het academisch ziekenhuis in Maastricht, heeft Bekelaar een schat aan ervaring en kennis om te delen. 

Tijd voor actie 
Tijdens de pauze van de bijeenkomst krijgen deelnemers de gelegenheid om hun bloeddruk te laten meten, een belangrijke stap in het bewustzijn van hun eigen gezondheid. De avond wordt afgesloten met een quiz en krijgen deelnemers de kans om vragen te stellen. 

Mis deze kans niet! 
Wil je meer te weten komen over het voorkomen van beroertes en het bevorderen van een gezonde levensstijl? Zorg dan dat je aanwezig bent op dinsdag 9 april om 20.00 tot 21.45 uur bij Bibliocenter Weert. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/activiteiten