Gratis stadswandeling met de stadsecoloog van Weert

WEERT – Op donderdagavond 11 april kun je gratis meewandelen met de stadsecoloog van Weert. Tijdens de wandeling vertelt stadsecoloog Benjamin van Leeuwen over biodiversiteit in de stad én de nieuwe biodiversiteitskaarten op de website van Heerlijk Weert. Op de biodiversiteitskaart is gebiedskennis gebundeld met de soorten die er voorkomen. Hoe komt het landschap tot stand? Welke gevolgen heeft dat voor de soorten die zich er thuis voelen? Wat voor kansen biedt het per wijk en hoe kun je die bij je eigen woning toepassen? 

Wandelroute
De wandeling vertrekt vanuit de binnenstad naar de wijken Keent en Moesel. Op verschillende plekken wordt stilgestaan bij welke soorten er te vinden zijn. Samen zoeken deelnemers de soorten op de biodiversiteitskaart op. De stadsecoloog laat meerdere voorbeelden zien van dier- en plantensoorten die zich thuis voelen in de wijken en vertelt over welke uitdagingen er in deze wijken zijn. 

Aanmelden
De wandeling start met een korte uitleg om 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3, in de binnenstad van Weert. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na een introductie volgt de wandeling van ongeveer een uur. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Aanmelden kan op www.warmwoneninweert.nl