‘Battle of Bands’ in ’t Oude Kerkje in Middelbeers

MIDDELBEERS – 13 april 2024 vindt er een bijzondere ontmoeting plaats in Middelbeers. Zuutjes Aon uit Esbeek en BikBand uit Hilvarenbeek geven een gezamenlijk concert waarin ze elkaar zullen afwisselen tijdens de ‘Battle’.

Het idee om samen een leuk programma ten gehore te brengen ontstond na de wens van BikBand om een concert te geven in ’t Oude Kerkje. Een mooie, inspirerende locatie, voor een beperkt gezelschap beschikbaar. BikBand had in verband met een nieuwjaarsoptreden op dat moment een gastspeler, Perry Nooijens (trombone). Dit klikte lekker met de rest van de club en het idee ontstond al snel om een keer wat samen ten gehore te brengen. Dus, zo gezegd zo gedaan. Een paar mensen stonden voor de organisatie en daarmee werd het voornemen ‘Battle of Bands’ geboren. 

Wie is de band Zuutjes Aon?
De bezetting bestaat uit een grote trom, kleine trom, 5 trompettisten, 3 klarinettisten, saxofoon (afgewisseld met Bariton saxofoon), tenorsaxofoon, 2 baritons, schuiftrombone en een tuba. 

Traditiegetrouw geeft de muziekclub elk jaar op 1 januari een nieuwjaarsconcert om 12 uur. Ook houden ze eens in de vijf jaar een festival voor de gemeenschap en ver daarbuiten. Daarnaast spelen ze tijdens het prinsenbal, de kletsavond en met carnaval bij diverse gelegenheden. Ook spelen ze op de campings in Esbeek, de wandelvierdaagse in Hilvarenbeek en Diessen, feesten (waaronder jaren lang de Duitse avond van de K.P.J.) en diverse andere optredens. Hun muziekgenre is heel divers. 

Wie is de BikBand?
In de herfst van 2022 is BikBand opgericht. Een nieuw muzikale club van mensen waarbij plezier hebben in het maken van muziek de belangrijkste drijfveer is. Moderne muziek met een Jazzy sausje is hun ‘genre’ en de band moest voor iedereen toegankelijk zijn, voor verschillende leeftijden en niveaus. Met 2 initiatiefnemers uit Hilvarenbeek was de naam ook al snel bedacht; BikBand zou het zijn. 

Battle of Bands  
Op 13 april 2024 gaan beiden bands bijdragen een leuke, muzikale avond. De ‘Battle’ is geen echte wedstrijd, zoals de naam wellicht doet vermoeden. Dat is niet waarom het gaat in de muziek. Om en om brengen de bands hun mooiste stukken ten gehore, met een paar leuke verrassingen verwerkt in het programma. Zien we elkaar daar?  Genieten van dit leuke initiatief? Wacht niet te lang als je nieuwsgierig bent. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bestel ze via: www.oudekerkje.nl voor 7,50 per kaartje. Inloop is vanaf 19.30 en het programma is van 20.00 – 22.00 uur. Willlibrordstraat 25 5091 CC Middelbeers