Lezing verkiezingen 2024: ga ik of ga ik niet?

HAMONT-ACHEL – Met vijf verkiezingen, drie op 9 juni en twee op 13 oktober, wordt 2024 een belangrijk politiek jaar. Naar aanleiding hiervan nodigt bibliotheek Hamont-Achel Frank Keunen uit, een voorvechter van de waarde van ieders stem. Op woensdag 24 april brengt hij in het Michielshof in Achel de lezing ‘Ga ik of ga ik niet?’. Met deze actuele en boeiende lezing wil hij mensen warm maken om politiek te bekijken vanuit een positieve bril.

Tijdens zijn lezing maakt Frank Keunen duidelijk wat we allemaal in ons leven te danken hebben aan de politiek, waarom politiek noodzakelijk is en vaak ook goed werkt. Alles wat we in- en uitademen vindt immers haar oorsprong in politieke beslissingen. En nu er voor de gemeenteraad geen opkomstplicht meer is, pleit Frank om verantwoordelijkheid te nemen en toch te gaan stemmen voor een positieve samenleving. Maar geen paniek: de inhoud van de lezing zal worden gebracht op een luchtige manier én met de nodige humor.

Frank Keunen was ooit politiek actief, maar nam verschillende jaren geleden afstand van de partijpolitiek en is momenteel zone-manager bij Belfius. In september 2023 verscheen zijn boek ‘Van embryo tot as’, waarin hij met concrete voorbeelden aantoont dat politiek en het leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Praktisch
De lezing vindt plaats op woensdag 24 april 2024, om 20.15 uur, in het Michielshof in Achel. Tickets zijn beschikbaar via www.hamont-achel.be/aha of aan de balies van bibliotheek/UiTpunt Hamont-Achel. Opgelet, in De Belleman van april is een foutje geslopen. Er werd bij UiT in Hamont-Achel een foutieve datum vermeld bij deze lezing.

Election or referendum in Belgium. Voter holds envelope in hand above ballot. Belgian flags in background.