Lezing Vogels in de tuin

HAMONT-ACHEL – Tuinhier Hamont organiseert op 16 april een voordracht door Gert-Jan van Ansem over vogels in de tuin. Vogels zijn een onmisbare schakel in onze tuinen, ze geven plezier en ruimen veel ongedierte op. Wat voor vogels bij u in de tuin komen is natuurlijk afhankelijk van waar u woont. Woont u dicht bij een bos of park, dan zult u andere vogels tegenkomen dan wanneer u midden in de stad woont. Maar wat maakt het uit, iedere vogel is uniek en heeft zijn eigen charmes. Als u regelmatig voert, zult u zien dat uw gasten allemaal verschillende typetjes zijn, net als mensen hebben ze hun eigen streken. De ene is wat brutaler dan de andere en er is natuurlijk altijd baas boven baas. In de voordracht wordt vooral ingegaan op de vogelvriendelijke tuin en het lokken van vogels naar uw tuin.

Met onderwerpen als voedsel, veiligheid, voortplanting en variatie, met als doel zo veel mogelijk vogels in uw tuin. Tevens worden diverse tuinvogels behandeld, compleet met vogelgeluiden, zodat u ze nog beter kan herkennen. Locatie: zaal de Burg, Burg 36, Hamont

Aanvang: 19.30 uur. Voor Tuinhier leden is de lezing gratis (op vertoon van lidkaart). Niet-leden betalen 2€.