KFC Hamont 99 A Wint Bij Maasland NO

HAMONT – Op zaterdagavond maakte KFC Hamont 99 A de verplaatsing naar Maasland NO, op de terreinen in Kinrooi. Na twee écht mindere matchen waren de achtervolgers uit de staart van de rangschikking dichter bij KFC geslopen en waren punten dus nog altijd welkom. Maasland was na een erg goede eerste periode stilaan weggezakt naar de middenmoot, met in recente wedstrijden gelijke spelen tegen Kattenbos en THES B, en een nederlaag bij As-Niel United. Bij Hamont kwam Ilario Meli terug uit blessure. Bij Maasland ontbrak Jeroen Peeters (ex-KFC) vanwege 3 speeldagen schorsing.

Het compacte terrein in Kinrooi lag er na een kletsnatte winter toch wel redelijk hobbelig bij, net als bij veel andere clubs. Dat belette thuisspeler Vanaken niet om in de eerste minuut al een bal op doelman Marnick Emmers te mikken. Enkele minuten later verslikte een lokale verdediger zich echter, Ferren Peeters ontfutselde hem de bal en plaatste die naast keeper Scheepers: 0-1 na 4 minuten. Een kopbal van captain Ferren ging vervolgens naast en dat bleek dan ook het laatste echte gevaar vanwege KFC in de eerste helft. Maasland kreeg veldoverwicht en ook enkele gelegenheden. Stevens lanceerde een streep maar die eindigde gelukkig ergens halverwege Stramproy. Balverlies van Hamont bracht Pareijn oog in oog met goalie Marnick Emmers; iedereen hield de adem in maar de bal rolde nipt naast de tweede paal buiten. Op het halfuur werd de bal in de grote rechthoek teruggelegd maar hier speelde het veld weer een rol; Vanaken besloot door een onverwachte bots hoog over doel. Het laatste wapenfeit was ook voor de Maaslanders maar Marnick Emmers had geen probleem met het schotje van Kuypers.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar spelbeeld, al kwam Hamont nu nog minder onder de druk van de thuisploeg uit. In de zone van de waarheid bleek die echter onmondig, op halve kansen van Coolen en Breukers na. Het evenwicht werd wel wat hersteld nadat KFC met een andere veldbezetting ging spelen. In de slotfase kwam het meeste doelgevaar zelfs van rood-grijs. Keeper Scheepers ranselde een afgeweken schot van Ilario Meli uit de kruising. Meer nog: op vijf minuten van het einde gleed Kobe Schetz de bevrijdende 0-2 in doel aan de verste paal, na knap voorbereidend werk van Wesley Van Vlierden op links. In de voorbije 5 wedstrijden had Maasland slechts één doelpunt gescoord; een vrije trap van Breukers in de slotminuten, ver naast doel bevestigde dit beeld.

Hamont gaf al bij al weinig weg, was efficiënt voor doel en haalde daarmee -op karakter- welkome punten binnen. Het wipte zo zelfs over Heusden-Zolder naar de 11e plek in de rangschikking. Kattenbos won knap tegen leider Lindelhoeven en THES B klopte Paal-Tervant. As-Niel, de volgende tegenstander van Hamont, speelde gelijk tegen Turkse FC. Onderaan de rangschikking beloven het dus nog 3 spannende speeldagen te worden.