Ledûb Volleybal HS 1 wint met 3-1 van Jokers VC HS2

Beide ploegen uit de middenmoot van de reeks kwamen zaterdag 6 april tegen elkaar uit voor de voorlaatste competitiewedstrijd. 

Door Jarne Giesberts

Dat beloofde een spannende strijd te worden, maar beide teams kenden een moeizame start met meer dan voldoende fouten. Toch werd het naar het einde van de set nog spannend en wist Ledub op de valreep het verschil te maken met 25 tegen 21. De tweede set begonnen we met meer vertrouwen en een hogere servicedruk, wat zorgde voor een vlotte setwinst van 25 tegen 12. 

Met een 2-0 voorsprong ging onze concentratie naar beneden en hier wist Jokers van de profiteren. Jokers nam een grote voorsprong en het duurde te lang vooraleer we weer in actie kwamen. We wisten nog heel wat punten in te halen, maar verloren deze set toch met 20 tegen 25. 

De 4e set speelden we opnieuw met dezelfde opstelling en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het bleef van begin tot einde spannend en met 26 tegen 24 maakte ledub de wedstrijd af. Misschien niet de mooiste wedstrijd, maar wel een belangrijke overwinning, waardoor we onze 5e plaats in de stand konden veilig stellen. 

Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd op zaterdag 13 april om 16.00u tegen Tupos HS2 en hopen we op zoveel mogelijk steun van onze supporters. Iedereen welkom om ons aan te moedigen in De Zuiderpoort. 

Foto Heren 1 Jos Meusen