Lieve Huijers wint Brabantse Kampioenschappen Jeugdtonpraten

CRANENDONCK – Cranendonck is een nieuwe Brabants kampioen tonpraten rijker. Lieve Huijers uit Budel won zaterdag in Hilvarenbeek de Brabantse Kampioenschappen Jeugdtonpraten. Bij de volwassenen ging de provinciale titel eerder dit jaar al naar Erik Mulder uit Maarheeze. 

In café-zaal Gouden Carolus in Hilvarenbeek werd het afgelopen weekend de derde editie van de Brabantse Kampioenschappen Jeugdtonpraten gehouden. Cranendonck was daarbij zeer goed vertegenwoordigd. Liefst drie jeugdige tonpraatalentjes, te weten: Lieve Huijers, Max Adema en Thijs Vlassak, namen deel aan de provinciale titelstrijd.

Er werd in drie leeftijdscategorieën om de prijzen gestreden. Lieve Huijers won zaterdag in de leeftijdscategorie 9 tot en met 11 jaar. Ze kroop in Hilvarenbeek opnieuw in de huid van haar typetje ‘Süzi de skister’. Hiermee stond de jeugdige kletser van basisschool De Schatkist in Budel in maart in de finale van Carnavals Cup Cranendonck in Theater De Borgh in Budel. Dat gold ook voor Max Adema (Toon Ladder) uit Maarheeze. Thijs Vlassak (Truuske van het Huuske) uit Budel nam vorig jaar deel aan het Cranendonckse tonpraatkampioenschap voor basisscholieren. Het drietal kreeg een wildcard voor de Brabantse Kampioenschappen Jeugdtonpraten.

Een foto van Lieve Huijers.

(foto: www.Tonpraten.nl)