Maarheeze blijft strijden voor nacompetitie!

MAARHEEZE – Op een goed gevuld sportpark nam Maarheeze het in speelronde 18 op tegen SSE uit Someren-Eind. Beide teams zouden met een overwinning goede zaken doen. Want voor Maarheeze lonkt nog een plek in de nacompetitie en SSE probeert uit de greep van het degradatiespook te blijven. Ondanks een goed begin van Maarheeze kwam het initiatief in de 1e helft steeds meer te liggen bij SSE. De 2e grote kans voor SSE werd in de 41e minuut gepromoveerd tot de 0-1. Gezien het wedstrijdbeeld niet onverdiend en wilde Maarheeze haar ongeslagen reeks in thuiswedstrijden verlengen, moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dat gebeurde ook want direct na rust ontstond een scrimmage vanuit een hoekschop. Remy Verhoeven profiteerde optimaal: 1-1. Maarheeze kreeg meer grip op het spel van SSE en met twee uitgespeelde kansen waren er kansen op de voorsprong voor de thuisploeg. Goed keeperswerk van de doelman van SSE voorkwam dat. Ook Maarheezer doelman Jarno Nijssen onderscheidde zich door een geplaatst schot van SSE onder de lat weg te boksen. Kort daarna wist Remy met zijn 16e (!) competitietreffer Maarheeze op voorsprong te schieten. In het daaropvolgende kwartier zette SSE tevergeefs aan om een nederlaag af te wenden. Met deze 2-1 overwinning blijft Maarheeze meedoen om een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Komende zondag zal Maarheeze een warm onthaal krijgen in Budel-Dorplein waar Rood-Wit’67 de punten hard nodig heeft voor klassebehoud. Kortom een derby waar de nodige belangen op het spel staan en Maarheeze de steun van de supporters goed kan gebruiken.

Foto Hennie Roosen