Rood-Wit67/plus verliest met 4-0 van kampioen RKSVO

BUDEL-DORPLEIN – Het was voor de wedstrijd al duidelijk dat RKSVO kampioen kon worden omdat naaste belager SVSH had verloren van Neerkandia. Deze wedstrijd was al gespeeld om 12.00 uur. De Roodwitters hadden zich echter voorgenomen om het RKSVO zo lastig mogelijk te maken en begonnen zeer fel aan de wedstrijd. De Roodwitters toonden veel inzet en met pressie werd RKSVO onder  druk gezet. De eerste kans was ook voor de Roodwitters. In de 6e minuut werd Robin van Vuurden in de diepte aangespeeld; zijn lobje over doelman Stijnen ging maar net over. De Roodwitters waren in deze fase minstens gelijkwaardig aan RKSVO. Door een foutje in de Rood-Wit67 defensie kwam RKSVO in de 35e minuut toch op 1-0. Een lange bal werd verkeerd beoordeeld door een Rood-Wit67 verdediger en de bal kwam uiteindelijk terecht bij Freek Meeuwissen die gemakkelijk de 1-0 kon scoren. Ook na dit doelpunt bleven de Roodwitters er in geloven en bleven ze de aanval zoeken zonder dat er kansen kwamen. Ruststand 1-0

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Een afwachtend RKSVO en een aanvallend Rood-Wit/67. In de 55e minuut werd het echter 2-0. In het strafschopgebied werden 2 faire maar harde duels gewonnen door RKSVO en uit de kluts kon Maan Mertens de 2-0 intikken. Door deze 2-0 was de wedstrijd gespeeld. De Roodwitters bleven wel de aanval zoeken maar RKSVO zat op rozen en konden de wedstrijd rustig uitspelen. Het werd nog 3-0 in de 60e minuut door een kopbal van Daan Janssen na een voorzet van links en in de 75 minuut werd het ook nog 4-0 door een rechtstreekse vrije trap van Freek Meeuwissen. De Roodwitter hadden nog enkele kleine kansjes; een schot van Roel van de Vorst ging net naast en een schot van Jordi van Leeuwen ging net over. De einduitslag bleef bij 4-0 in de door scheidsrechter Dennis Clijsen uitstekend geleide wedstrijd.

Aanstaande zondag wordt de derby tegen Maarheeze gespeeld; aanvang 14.30 en na de wedstrijd  is er een gezellig samen zijn met optreden van DJ Jens.