Workshop stoomt creatieve Hamont-Achelaren klaar voor tour elentrik

HAMONT-ACHEL – Maar liefst 22 Hamont-Achelaren en personen met hart voor Hamont-Achel schreven zich in voor Tour Elentrik, het Street Art Project waarmee het stadsbestuur de saaie, grijze elektriciteitskasten wil transformeren tot pareltjes in het straatbeeld. Uit deze kandidaten werden 9 creatievelingen geselecteerd. Zij namen afgelopen zondag samen met professionele kunstenaars deel aan de voorbereidende workshop van Treepack. 

Tijdens de workshop werd het project Tour Elentrik toegelicht en maakten de deelnemers kennis met verschillende technieken om een nutskast onder handen te nemen. Daarna volgde een brainstormsessie. Hierbij werd nagedacht over hoe men de nutskasten kan aankleden in het thema ‘Grenzeloze kunst’ waarbij ook de link wordt gelegd met de nabije omgeving zoals scholen en toeristische trekpleisters. 

De komende weken steken de lokale creatievelingen samen met Treepack de handen uit de mouwen. Ze toveren dan op 14 locaties in Hamont-Achel grijze nutskasten om tot prachtige kunstwerken. 

Wandelroute
Ben jij benieuwd naar het eindresultaat? Goed nieuws: eens de kunstwerken zijn afgewerkt, wordt er een digitale wandelroute voorzien die je langs alle creaties leidt. Het stadsbestuur is namelijk fier op dit kunstige project – met een grote bijdrage van onze inwoners – waardoor het hier aangenamer vertoeven wordt voor wandelaars, fietsers en toeristen.