Nick Deekens naar Istres

ELT – Handbaldoelman Nick Deekens verlaat Sporting Pelt en zet zijn steile carrière verder bij de ambitieuze Franse 2e klasser Istres. De profs uit Zuid-Frankrijk staan momenteel op een 2e plaats in de Pro-league en kunnen dus nog promoveren naar de Lidl Star League, het allerhoogste niveau, waar de club al meermaals speelde. Istres is ook het team van een andere Belg, de linkshander Raphael Kötters, die ‘onze’ Nick met raad en daad zal bijstaan. We zijn dan ook heel trots dat Nick deze stap kan maken. Het stond misschien in de sterren geschreven, maar dat het al zo snel gebeurde op zijn 22e, verraste toch ook het bestuur en spelers van Sporting Pelt. Maar het past wel in de steile opgang van Nick. Wat ooit begon in de tribunes van Uilenspiegel waar hij de Vlaamse finale met Uilenspiegel verloor tegen de J16 van Sporting Pelt (met o.a. Robbe Spooren, Seppe Vandenboer en Door Vandebeeck) ging, na een verhuis met de hele familie naar Pelt, al snel naar een rol van onmisbaar sluitstuk bij onze J18, H2 en al op zijn 17e een eerste keer bij H1. Natuurlijk volgde ook al snel de nationale ploeg en op zijn 21e werd Nick al nummer 1 bij de Red Wolves! Wij zijn als club niet weinig trots op Nick! Hij is het levende bewijs dat Sporting Pelt een uitstekende jeugdopleiding heeft die keer op keer toptalenten aflevert voor het Belgische en nu dus ook voor op het internationale toneel! We gaan Nick natuurlijk van ‘dichtbij’ volgen bij Istres (1073 km verwijderd van Pelt). Eerder trok Sporting Pelt al een vervanger voor hem aan in de vorm van Bram Kleijkers (ex-Lions). Nick wenst ook de club te bedanken: “Ik heb alles te danken Sporting Pelt! Ik kreeg de kans om er keihard te werken en dagelijks met handbal bezig te zijn. Mijn familie steunde me door dik en dun en uiteindelijk heeft de club zich ook heel constructief opgesteld om deze overgang mogelijk te maken. Ik ben echt dolblij met deze volgende stap en zal me opnieuw smijten. Tot nu toe stond ik er altijd als ik voor een grote uitdaging stond en ik hoop die trend zo verder te zetten en me ook op dit niveau te kunnen laten zien. Sporting Pelt zal altijd de club van mijn hart blijven, waar ik alle kansen gekregen heb om te groeien tot waar ik nu sta. We spelen in Frankrijk meestal op vrijdag dus je zal me hier volgend seizoen echt nog wel een paar keren in Dommelhof zien. Ik hoop ook dat ik een voorbeeld kan zijn voor de vele talentvolle jongeren bij Pelt. Ze moeten geloven in zichzelf en simpelweg keihard werken!”

Sporting Pelt wenst Nick heel veel succes!