Buitenspeeldag Pelt afgelast wegens slecht weer

PELT -Op woensdag 17 april zal het grote Buitenspeeldag evenement in ’t Pelterke niet doorgaan. De reden: het verwachte frisse en natte weer. De organisatie (gemeente Pelt) liet dit weten na een uitgebreide afweging. 
 
Het openluchtevenment Buitenspeeldag in Pelt is elk jaar een hoogtepunt voor kinderen en jongeren. Het evenement brengt naar gewoonte tientallen attracties, sporten en workshops naar één van de grote speeltuinen in de gemeente.  
 
Door de onzekere weersomstandigheden van de komende dagen besliste de gemeente Pelt het evenement te annuleren. Een beetje regen houdt ons niet tegen, maar de combinatie van hevige buien met wind en mogelijk onweer maakte dat we deze spijtige beslissing moesten nemen. 
 
De organisatie zocht naar een nieuwe datum om Buitenspeeldag te laten doorgaan, maar die zal er niet meer komen in 2024. Maar, niet getreurd: op zaterdag 18 mei kunnen alle Peltse kinderen van 14 tot 19 uur in het Heesakkerpark, naar hartenlust buitenspelen tijdens ‘Lente in Bosland’. Het evenement is gratis met tal van speelmogelijkheden voor kinderen en jonge gezinnen.