Kinderen AZC zoeken Paaseieren op gildeterrein Maarheeze

MAARHEEZE – Op de heerlijk zonnige zaterdagmiddag van 5 april jl. hebben kinderen van het AZC, van Oekraïense vluchtelingen en van de Stichting Leergeld uit Cranendonck een heerlijke middag beleefd, waarin ze kennis konden maken met de Nederlandse traditie: Paaseieren zoeken!

Enkele leden van het Inwonerscollectief Cranendonck hebben deze middag kunnen organiseren mede dankzij de hulp van het Gilde St. Joris – St Barbara in Maarheeze en van de Hema in Budel. Het gilde stelde hun prachtige locatie aan de Kalberg ter beschikking om dit evenement te laten plaatsvinden en enkele gildebroeders hebben gezorgd voor een hartelijke ontvangst van de kinderen en hun begeleiders. Het grote groene gazon rondom de Schutse (de automatische maaier was enkele dagen uitgeschakeld, zodat het gras wat langer was) bleek een uitgelezen plek om de vele eieren te verstoppen. 

Om de 50 aanwezige kinderen goed te kunnen laten zoeken heb je nogal wat eieren nodig. Ook daarbij kregen we de nodige hulp. Via een connectie van een van de leden van het Inwonerscollectief kregen we een flinke voorraad gekookte, vrolijk gekleurde eieren. En de Hema in Budel vulde dat aan met een grote hoeveelheid chocolade paaseieren en paaskoekjes, die nog over waren na de Paasdagen. Alles bij elkaar meer dan voldoende om de kinderen goed te laten zoeken en eens lekker te verwennen.

Na een korte uitleg over deze Nederlandse traditie, kon het zoeken beginnen. Het was een lust voor het oog en hartverwarmend om hen zo enthousiast bezig te zien en hen zo te zien genieten! Toen alles verzameld was konden de kinderen zich nog even vermaken met enkele spelletjes en tenslotte gingen ze allemaal huiswaarts, helemaal blij met een grote zak paaseieren.

We zijn als Inwonerscollectief Cranendonck heel dankbaar dat we de kinderen en hun begeleiders hebben kunnen laten genieten van een stukje Nederlandse cultuur op het mooie gildeterrein en met zoveel lekkers  geschonken door de Hema. Onze dank aan het Gilde en aan de Hema is ontzettend groot!

Foto Paaseieren zoeken Op Gildeterrein

De fotograaf is Ellen van Rosmalen