Heren Pelt A start tweede competitieronde met overwinning

PELT – Het eerste herenteam van BBC Pelt is de tweede ronde van de competitie op vrijdag 12 april goed begonnen. Op eigen veld werd er met 70-63 gewonnen van Hades Kiewit E.

Waar de bezoekers uit Hasselt er in het vervolg van de competitie al twee wedstrijden op hadden zitten, speelden de Peltenaren bijna een maand lang geen wedstrijd. Het begin van de wedstrijd verliep dan ook redelijk rommelig, met de nodige balverliezen aan beide kanten.

De ploegen hielden elkaar het grootste gedeelte van het eerste en tweede kwart in evenwicht. De thuisploeg sloot de eerste helft af met een kleine voorsprong (38-36). Daarna volgde een spannend derde kwart. Dankzij scores van Ad Geerlings – die tien van zijn achttien punten in het vierde en laatste bedrijf maakte – en enkele prachtige assists van aanvoerder Ruben Coninx (10 punten) maakte de thuisploeg in de slotfase het verschil. Ook Giel Hendriks (13) en Mike Willekens (14) noteerden dubbele cijfers.

Kampioen
Meer sportief succes voor de basketballers van Pelt was er het afgelopen weekeinde in Beringen. Daar kon zaterdag de (kinder)champagne worden ontkurkt door de spelers van het onder de 14-team. Na de 67-47 overwinning op hun leeftijdsgenootjes van KBBC Miners Beringen is het Peltse jeugdteam niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Bij de jeugd was er zaterdag verder een ruime overwinning voor BBC Pelt U12 A. Het team won met 67-24 van BC Maasmechelen D. BBC Pelt U16 A won nipt van Hasselt BT B (33-31).