Leerlingen houtbewerking zetten meubels in elkaar voor Oekraïners

CRANENDONCK – Twintig leerlingen van de afdeling houtbewerking van het BRAVO! College hielpen maandag en vandaag met het in elkaar zetten van meubels voor Oekraïense vluchtelingen. In anderhalve dag zetten ze maar liefst 93 meubels in elkaar: van schuifdeurkasten tot stoelen en kapstokken.

Bij de Baronie in Soerendonk worden 25 opvangplekken voor Oekraïners gerealiseerd. Voor de meivakantie moet het klaar zijn. Voor het inrichten van de ruimtes heeft de gemeente Cranendonck de samenwerking gezocht met het BRAVO! College. Samen met een collega begeleidt Willem van Gestel de 2e-klassers vanuit BRAVO! College: “Ik ben blij dat we op deze manier mee mogen werken om de opvang voor de vluchtelingen te verwezenlijken.” “Dit is een leuke afwisseling van de lessen op school,” volgens Siem, één van de leerlingen. 

Foto Jos Meusen