Taekwondo podiumwinst in Servië en Houthalen 

REGIO –  Afgelopen weekend was het weer raak voor Nielle Vroegh met een 5e podiumwinst in het nieuwe wedstrijdseizoen. Dit keer vertegenwoordigde zij Sportvereniging KoryoSports in Belgrado in Servië. De “Galeb Belgrade Trophy” is een gerankt kampioenschap en als 2G erkend (hoogste level op internationaal Open kampioenschappen). Ook nu weer was er een groot internationaal deelnemersveld op de been van maar liefst 1100 sporters. Deze deelnemers, tezamen van 5 continenten, zorgde voor sterk bezette poules.  

Voor Nielle was dit het 5e internationaal kampioenschap sinds haar start in Januari als Junior. Ook dit keer wist ze weer de finaleronde te halen. Doordat Nielle nu al hoog gerankt is, kreeg ze in de 1e ronde een vrijloting. De 2e en 3e partij wist ze uiteindelijk overtuigend te winnen tegen Kroatië en Bosnië maar dit keer moest de 3e ronde in elke partij, de beslissende winst opleveren. De 4e ronde was tegen een Servische deelneemster die iedereen in haar voorronden met point Gap wist uit te schakelen. Doch bij Nielle wist ze uiteindelijk in 2 ronden, enkel met telkens 2 punten (stoottechniek), beslag te leggen op Goud. Niettemin weer een dik verdiend Zilver voor Nielle! Met 5 wedstrijden en 5 keer achtereenvolgend een medaillon is een opmerkelijke prestatie. Daarnaast wist ze als 33e te eindigen, van de 197 teams, in het algemeen team klassement… 

Keumgang Cup België 
KoryoSports nam dit weekend ook deel met haar recreanten Team in Houthalen (BE). Op de Keumgang Cup, met een flinke bezetting van 600 deelnemers, wist het KoryoSports Team met 8 sporters 5 medaillons te oogsten.  

Rik Verbaandert wist, na 4 overwinningen, weer beslag te leggen op een Gouden plak. 

Na een aantal spannende finaleronden was er Zilver voor Ryan Smit, Sebastiaan Macht en Sam Wijnen en Jaxx Gorrissen stond met Brons op het podium. Ook hier een verdienstelijk inzet van het team met dit resultaat! 

Foto Nielle