Vijflandenontmoeting voor het eerst in Pelt sinds 7 jaar

PELT – 400 leerlingen en 80 begeleiders uit Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en België komen vrijdag 19 april voor een onvergetelijk weekend naar WICO in Pelt in het kader van de Vijflandenontmoeting.

“WICO is oprecht blij en kijkt erg uit naar de Vijflandenontmoeting 2024. Al 59 jaar verbroedert (Neer)pelt met haar Belgische buurlanden. Voor de twaalfde keer verwelkomt WICO haar partners uit Diekirch, Mönchengladbach, Saint-Amand-les-Eaux en Valkenswaard in onze scholen. Het is de eerste keer dat we hen mogen ontvangen in de drie WICO-campussen van Pelt; drie campussen als één zesjarige school.” zegt Gerd Theunis, algemeen directeur van WICO.

Druk programma
Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april ontmoeten 400 leerlingen van onze buurlanden elkaar in sport, cultuur en wetenschap. Elke Boes, coördinator van de Vijflandenontmoeting: “Het weekend staat in het teken van ontmoeting, vriendschap en verbroedering. Alle 320 gasten uit het buitenland logeren dan ook in gastgezinnen van leerlingen van WICO. Maar veel zijn ze niet in hun gastgezin, ze hebben een druk programma. Gelukkig krijgen we voor de organisatie hulp van alle leerkrachten van WICO in Pelt!”

Op vrijdag 19 april om 16u kan je genieten van een spectaculaire openingsshow in Dommelhof Sportcentrum. Nadien maken de leerlingen kennis met hun gastgezinnen.

Op de verschillende WICO-campussen in Pelt werken de leerlingen op zaterdag 20 april rond het thema ‘full color’ tijdens de workshops wetenschappen en cultuur. Danny Loenders, coördinator van de Vijflanden vult aan: “In het Dommelhof Sportcentrum gaan alle sportcompetities door, een drukte van jewelste. Daar wordt tussen de 5 landen om de eerste plek gestreden bij voetbal, handbal, tafeltennis, beachvolley, handbal, atletiek en ook schaken. Daarnaast is er ook nog zwemmen dat in de Dommelslag doorgaat.”

Om dat letterlijk en figuurlijk in de verf te zetten, sluiten we om 16u af met een gezamenlijke color-run op de terreinen van Dommelhof Sporthal. ‘s Avonds mogen de leerlingen zich ontspannen op een fuif op WICO campus Neerpelt.

Zondag 21 april worden in WICO Juniorcampus de prijzen uitgereikt in een heuse show met proclamatie en vertrekken onze deelnemers vlak na de middag alweer naar huis. 

Centraal thema: Full Color
In een grauwe wereld vol grijstinten, waar oorlog en spanning is, kiezen we bewust voor kleur, veel kleur! De wereld rondom ons is vol kleur. In de natuur zien we de meest verbluffende kleurschakeringen. De kunstenaar laat ons die magie van kleur voelen. De wereld lijkt een heldergroen sportveld vol mogelijkheden die wachten om ontdekt te worden.

Het leven is vol kleur. Leven in Full Color betekent dat we elke dag omarmen met passie en enthousiasme. Het is een levensstijl die ons uitnodigt om de wereld te zien vol met schitterende tinten en mogelijkheden. Leven in Full Color wil ook de diversiteit omarmen. Elke cultuur en achtergrond brengt kleur in onze wereld. Tijdens onze avonturen en reizen ontdekken we deze nieuwe culturen, nieuwe perspectieven en nieuwe kleuren.

De vijflandenontmoeting voegt heldere kleuren toe aan onze herinneringen! Jongeren die elkaar ontmoeten, vrienden worden, begrip tonen, leren samenwerken, muziek maken, wetenschap beoefenen, dansen, zingen, sporten, kunst maken, maar bovenal samen leven met respect voor elkaar, zodat we nooit vergeten hoe prachtig en kleurrijk de wereld kan zijn.

Screenshot