Dure 2-1 nederlaag sv Budel

BUDEL – sv Budel lijkt definitief af te haken voor de titel na verlies in en tegen Spaubeek. De wedstrijd dreigde in een terecht gelijkspel te eindigen, maar het was Spaubeek dat vlak voor tijd de volle winst pakte.

Spaubeek had in de eerste helft de beste kansen en stond al 1-0 voor na 4 minuten spelen. Het was aan keeper Luuk te danken dat de voorsprong beperkt bleef. sv Budel kwam iets beter in het spel naarmate de rust dichterbij kwam. Dit leidde in de 40e minuut tot een schietkans van Finn Bogers na een mooie pass van Koen. De keeper redde bekwaam. Vlak voor rust kreeg sv Budel een penalty na een overtreding op Youri na fraai voorbereidend werk van Koen. Luc maakt geen fout en schoot de penalty goed binnen: 1-1. Na rust kwam Bas in het veld voor Finn Bogers en ging coach Van Rooij met vijf verdedigers spelen.

De eerste kans na rust was voor Youri na een pass van Koen. Tien minuten na rust was er een gevaarlijk schot van Spaubeek. De bal kwam tegen de kruising en Luuk redde de rebound. In de 58e minuut kwam Budel goed weg toen een speler van Spaubeek zag dat Luuk wat ver voor zijn goal stond. Zijn schot vanaf eigen helft kon door Luuk ternauwernood onder de lat worden weggetikt. Hierna nam sv Budel het heft weer een beetje in eigen handen. Dat resulteerde in een schietkans voor Koen na steekbal Youri. Stan kwam in het veld voor Jasper. In de 75e minuut was het bijna raak, aar een goede redding van de keeper van Spaubeek voorkwam de 1-2 op een inzet van Sepp.  In de 82e minuut wisselde Budel Sem voor Youri en Wilgard voor Luc. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar het was uitgerekend Koen die een onnodig foutje maakte dat de 2-1 inleidde. Sem was nog dicht bij de gelijkmaker zeker toen de scheidsrechter nog een penalty toekende. Helaas werd de arbiter door de grensrechter gecorrigeerd en zo liep sv Budel tegen een onnodige nederlaag aan.