Ledûb Dames 1 komen net tekort voor promotie

BUDEL – Afgelopen zaterdag speelden de dames van Ledûb Volleybal alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. De inzet? Een ticket voor de superdivisie! Om kans te maken, zouden de Budelse volleybalsters met 3-0 of 3-1 moeten winnen van directe concurrent Sliedrecht Sport DS 2.

Door Ellis Hermans

“De laatste wedstrijden hebben we het moeilijk gehad. Daarom hadden we nu nog maar één doel: ons goede spel laten zien aan het trouwe publiek en genieten van deze wedstrijd. Dan zouden we achteraf wel zien of het genoeg zou zijn. En zo startten we de wedstrijd met genoeg motivatie, enthousiasme en plezier. Jan stuurde Amy, Pien, Laura, Ellis, Lynn, Julia en Daielle binnen de lijnen. De eerste set ging gelijk op. Mede door een sterke serve-serie van Amy komen we op een 17-14 voorsprong. We zijn aan elkaar gewaagd en dit zorgt voor lange rally’s. Sliedrecht trok de stand gelijk en wist uiteindelijk de set te winnen met 22-25. 

Alles of niets dus. In set twee startten we erg sterk. Onder leiding van libero Daielle Klijsen werden alle ballen van de grond verdedigd. De serve druk werd nog verder opgevoerd. Een sterk spelende Laura Heuvelmans toonde zowel aanvallend als blokkerend haar spierballen en nam de ploeg op sleeptouw. Deze set wordt gewonnen met 25-20.

Deze lijn wordt doorgezet in set 3. Er wordt gestreden voor ieder punt, zowel aan Budelse zijde als bij Sliedrecht. Dit zorgt voor mooie en lange rally’s. Mede dankzij een aantal killblocks van Laura en Lynn, wordt het 25-23 voor Ledûb! 

Set 4 wordt dé beslissende set. Wie deze set wint promoveert naar de superdivisie! De temperatuur in De Zuiderpoort is inmiddels nog meer gestegen. In set 4 glipt het goede spel ons echter uit handen. Sliedrecht sluipt weg tot 9-14 en slaat een definitief gat. De set gaat met 16-25 verloren en daarmee pakte Sliedrecht het laatste ticket naar de superdivisie. Natuurlijk is de teleurstelling aanwezig. In set 5 wordt met opgeheven hoofd hard gewerkt om de wedstrijd naar Budelse zijde te trekken. Eindstand: Ledûb 2 – Sliedrecht 3

Ondanks dit verlies hing er een geweldige sfeer in ‘onze’ Zuiderpoort. Dit zijn de wedstrijden die je wilt spelen en waar je al die tijd zo hard voor traint. En natuurlijk is het dan balen als je net aan het kortste eind trekt, maar overall mogen we trots zijn. 

Via HAC Weekblad willen de dames 1 en staf jullie ontzettend bedanken voor jullie support dit seizoen. In september zijn we terug voor het nieuwe seizoen. Tot snel!”

Foto Jos Meusen