Ledûb heren 1 op jacht naar promotie

BUDEL – Op zaterdag 13 april stond de laatste wedstrijd voor het eerste heren team van Budel op de planning. Een wedstrijd die nog veel kon veranderen aan de huidige stand in de competitie, de nummer 2 van de ranglijst speelde tegen de nummer 4 en het op de vijfde plaats gepositioneerde Budel speelde tegen de nummer 8 Tupos HS2. Budel dat de laatste 9 wedstrijden gewonnen had, diende de tegenstander met 4-0 te verslaan en zelfs dan was er geen zekerheid op het spelen van PD-wedstrijden. Hiervoor diende namelijk de nummer 4 ook 2 punten te laten liggen. Met dit in ons achterhoofd begonnen de mannen aan de wedstrijd in saunacentrum de Zuiderpoort.

Door David Dirks

Set 1 Begon voorspoedig. Door hoge service druk van onder andere Niek Smolenaars, die menig flitspaal heeft proberen te omzeilen om zo op tijd bij de wedstrijd aanwezig te kunnen zijn noteerde Budel vrij snel een 9-4 voorsprong op het scorebord. De heren bleken snel terug naar het terras te willen want met 25-11 kwam de eerste set ten einde.

Waar set 1 vrij snel voorbij was toonde Tupos in set 2 weerstand, service series vielen over en weer gevolgd door ijzersterke side-outs. Tot 12-12 ging de stand gelijk op, hierna wist Budel een voorsprong op te bouwen van 2 punten die naar het einde van de set uitgebreid werd naar 5. De set werd met 25-20 gewonnen.

De beruchte 3de set, een set die tegen welke tegenstander dan ook moeilijk blijkt te zijn. De mannen van heren 1 wisten dat ze ook deze diende te winnen om kans te blijven maken op promotie naar de 3de divisie, echter gaf Tupos zich niet gewonnen. De gehele set bleef het stuivertje wisselen en is de voorsprong vanuit beide kanten niet boven de 2 punten geweest. Met een gelijke stand van 24-24 op het scorebord diende doorgespeeld te worden tot een puntenverschil van 2, deze werd als eerste door de mannen van Budel behaald en daarmee ging ook deze set naar Ledûb.

Doordat de 3de set behaald was leek de druk van de ketel en gingen de mannen van Budel weer hun eigen spel spelen. Zelfs Ruud Vossen, die er in de laatste set uit zag of hij net de 200 meter vrije slag gezwommen had tegen Pieter van den Hoogenband wist zelfs weer een time out af te dwingen met zijn service. Door het uitbouwen van deze voorsprong was er tegen het einde van de set ruimte voor enkele publiekswissels van Lars Slenders en Remco Ras die allebei besloten hebben om na dit seizoen niet meer verder te gaan in heren 1. De 4de set werd gewonnen met 25-13.

Echter was de spanning nog om te snijden, het was namelijk nog niet zeker wat de uitslag van de andere wedstrijd was. Om de spanning er in te houden werd de score daar ook niet live bijgehouden, gelukkig waren de mannen van VC Weert ook afgereisd om deze wedstrijd live bij te wonen. Zij waren immers ook gebaat bij de uitslag van deze pot. Toen op een gegeven moment het bericht kwam dat een 2-2 in sets wel heel waarschijnlijk leek was de spanning niet meer te houden, gelukkig kwam daar snel het verlossende telefoontje waarop heel Heren 1 zat te wachten. Door de 2-2 in sets lukte het vc HERO hs1 niet meer om te mannen van Ledûb te passeren op de ranglijst en is het spelen van PD wedstrijden definitief.

De promotie wedstrijd vind plaats op komende zaterdag, 20 April, hierbij is alle support welkom!! Echter is door een inhaalwedstrijd op woensdag 17 April nog niet helemaal duidelijk hoe laat, waar en wie onze tegenstander zal gaan worden. Houd hiervoor de socials van de mannen in de gaten! We zien jullie graag allemaal komende zaterdag om het seizoen knallend af te sluiten!

Op de foto David Dirks
Foto Jos Meusen