Ledûb Volleybal inspireert kinderen op Budelse basisscholen 

BUDEL – Volleybal leeft in Budel! Dankzij de schoolvolleybaltrainingen van Ledûb Volleybal maken kinderen op drie lokale basisscholen kennis met de volleybalsport. Op de basisscholen De Boogurt, De Triolier en De Schatkist zetten 150 leerlingen, verdeeld over 6 klassen, hun eerste stappen in de volleybalwereld. 

Volleybal is niet alleen een sport van actie en energie, maar ook een fantastische manier om samenwerking en sportiviteit te bevorderen. Deze trainingen, gegeven door ervaren volleybalspelers, zijn specifiek ontworpen om de jeugd kennis te laten maken met volleybal. “Het doel is om de kinderen niet alleen kennis te laten maken met volleybal, maar hen ook te enthousiasmeren voor een actieve levensstijl,” geven de trainers aan.  

Gratis meetrainen
Het enthousiasme is groot, de impact nog groter. Kinderen die deelnemen aan de trainingen krijgen na afloop een voucher, waarmee ze vrijblijvend en kosteloos kunnen meetrainen met de mini’s en jeugdteams van Ledûb Volleybal. Dit aanbod is een directe uitnodiging om zich verder te verdiepen in de sport en deel uit te maken van een team. De reacties van de leerlingen liegen er niet om. “Ik wist niet dat volleyballen zo leuk kon zijn!” zegt een enthousiaste leerling. 

Sportieve toekomst
Dit initiatief van Ledûb Volleybal is een schitterend voorbeeld van hoe sportverenigingen een positieve rol kunnen spelen in de gemeenschap en de ontwikkeling van jongeren. Door school en sport te combineren, wordt een gezonde en actieve levensstijl bevorderd die essentieel is voor de groei en ontwikkeling van jonge mensen. Met dit project zet Ledûb Volleybal zich niet alleen in voor de groei van de sport, maar ook voor de toekomst van de jeugd in Budel.