Cd&v plus organiseert lezing met Dirk Draulans 

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag 3 mei organiseert cd&v plus  Hamont-Achel een voorstelling van bioloog Dirk Draulans in Cinema Walburg. Dirk Draulans en de moeizame strijd voor een leefbare wereld.

Het klimaat en vooral de klimaatopwarming laat niemand koud! We ondervinden het aan den lijve!  De zondvloed lijkt begonnen. Sinds oktober heeft het bijna elke dag geregend. Sinds de opmetingen een record! Overstromingen, gletsjers die zienderogen wegsmelten, extreem hoge temperaturen … wat gebeurt er allemaal. En vooral hoe komt het? Heeft de mens daar de hand in? Onze afdeling in Hamont-Achel hebben we onlangs omgevormd tot cd&v plus Hamont-Achel. Hiermee geven we de verjonging gestalte maar gaan we ook voor verruiming. Iedereen met het hart op de juiste plaats is welkom. “We behouden de sterke waarden zoals respect hebben voor mens en natuur, maar breken ook uit onze comfortzone door te prikkelen en te sensibiliseren”, zegt voorzitter Rudi Boonen. Een goed voorbeeld hiervan is deze voorstelling van Dirk Draulans, “Drummen op Aarde”, waar we geconfronteerd worden met hoe wij met onze aarde omgaan. Verontrustend? Misschien … maar wel noodzakelijk! Graag welkom op deze unieke voorstelling op vrijdag 3 mei in Cinema Walburg vanaf 20.15 uur. Tickets en info: afdeling.cdenv.be/hamont-achel, via rudi-boonen@skynet.be  of via tel. 0032494834317.