Erfgoeddag Sint-Huibrechts-Lille met als thema ‘Thuis’

ST. HUIBRECHTS-LILLE – De Heemkundige Kring van Sint-Huibrechts-Lille organiseert een Erfgoeddag of Open Deurdag samen met de Teutenmarkt op zondag 28 april. De tentoonstelling in het oud-gemeentehuis heeft als thema “Thuis”. Ze behelst het familieleven in de twintigste eeuw. 

Je wordt in dit thema ondergedompeld in de verschillende verdiepingen van het oud gemeentehuis: bij de inkom word je verwelkomd door een foto van de dertig Lilse moeders met meer dan tien kinderen midden 20e eeuw; gelijkvloers nemen we je mee in het verhaal van enkele honderdjarigen. Zij vormen de rode draad tijdens de tentoonstelling. We vragen ook jouw medewerking om familieleden op oude foto’s te herkennen. 

Op het secretariaat kan je zelf op zoek gaan naar je eigen stamboom. Het verhaal van bepaalde huizen wordt aan de hand van de maquette toegelicht. ‘Goei kamer’, keuken, oud-klasje zijn in het thema ingepast. Verschillende enthousiaste vrijwilligers staan je graag te woord en leiden je door de verschillende delen van de tentoonstelling.

Voor degenen die minder mobiel zijn is een extra brugje voorzien naar de inkom van het oud gemeentehuis en wordt in de oude raadszaal een toelichting van de tentoonstelling gegeven op scherm. 

We ontvangen jullie graag vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur op zondag 28 april in het oud-gemeentehuis te midden van de gezellige Teutenmarkt met stands van lokale handelaars.