Drinkwater

Al die jaren nu dat ik dus sober douche en echt oplet om niet te lang onder de stralen te staan om zo ook mijn steentje bij te dragen aan het milieu, (wat een gezeik, dat is gewoon omdat ik nooit zin heb om lang te douchen) wordt er in Maarheeze jaarlijks, ja echt pèr jaar 15 miljoen, MILJOEN liter water over een voetbalveld gesproeid. Stond in onze eigen HAC. Ik las het nog eens over want ik kon het niet geloven. Het stond er echt: 15 miljoen liter DRINKwater! Over een voetbalveld! Ja hup, nog maar een uitroepteken erachter want het is echt niet te geloven. Stond in onze eigen HAC. En dan is het waar. Wat in de HAC staat is gewoon waar. Niet wat ik schrijf, dat hoeft niet altijd waar te zijn want ik verzin natuurlijk ook wel eens wat. Dat van dat blauwe bloesje van laatst dat ik bij de kringloop na jaren had teruggevonden en daarover vele vreugdetranen had geschreid, dat was ook niet waar. Bloesje nooit teruggevonden. Maar ik moest toch wàt. En die vreugdetranen heb ik dus ook nooit geschreid. Sterker nog: het stond er niet eens in, in dat stukje van toen. Van die tranen.  Dat verzin ik dus nu weer. Ja, denken jullie nu, is er wel ooit iets wél waar van wat jij schrijft. Ja hoor, bijna alles is waar alleen lieg ik vaak over leeftijden en dingen die mij zijn overkomen. Behalve als ik over iets ergs schrijf, dat is altijd waar. Dan lieg ik niet. Zoals toen ik koekjes wilde bakken en alles helemaal mislukt was, dat was wél waar.  Maar we hadden het over die 15 miljoen liter drinkwater die jaarlijks over een voetbalveld worden gesproeid in Maarheeze. Natuurlijk, de God Voetbal, het heilig huisje van alle mannen. Als dat in het geding is, dan mag het wat kosten. Daar moet alles voor wijken. En wij vrouwen maar zuinig douchen om al die kerels lekker hun ding op het voetbalveld te kunnen laten doen. Want er zal eens een gele vlek op het veld komen. Of nog erger: een bruine. Dan is Leiden in last. Dan kan er niet gesport worden. Voetbalveld wordt doodgetrapt, gele vlekken, bruin in het strafschopgebied. Vergadering van het sportbestuur. Alarm! Ramp in aantocht, gele vlek is een feit! Ja, daar kan ik niet op keepen, zegt de keeper en terecht: wie gaat er nou in de bruine zooi naar een bal liggen graaien?  Niemand, dus hup, die miljoenen liters over dat veld sproeien, dat is het enige dat telt en wat helpt. O ja, even tussendoor, dat ik ooit, wat langer geleden trouwens, mijn orchidee met een touwtje aan een boom in het bos had vastgebonden toen ik op vakantie ging, dat was ook niet waar. Die orchidee, daar heeft mijn schoonzoon toen voor gezorgd en goed ook, want hij was nog helemaal in de bloem toen ik weer terugkwam. Dus dat had ik ook al weer gelogen, dat van dat touwtje. Maar ze hebben nu iets anders bedacht in Maarheeze, iets met een ondergronds waterbed onder het hele veld of zo en dan kwam steeds het water weer terug omhoog of zoiets en hield het veld aan de onderkant in stand. Plus dat het ook nog eens grondwater was in plaats van drinkwater, geloof ik. Toch nog eens doorlezen. Jeetje, toch jammer dat wanneer iets technisch wordt, ik er niks meer van snap. Dat is best lastig soms. Ook met digitale dingen. Daar snap ik maar net genoeg van om te appen en te bellen en tegenwoordig te betalen en zelfs bankzaken te doen. Voor de rest niks. Maar daar heb ik vrede mee. De nog moeilijkere dingen worden door de kleinzoons uitgelegd. Trouwens, die voetballen alle drie. Die zullen wel niet zo blij zijn met wat hun oma nu weer geschreven heeft. Maar gelukkig lezen ze dit toch nooit. Zo komt alles toch weer goed; ook voor Maarheeze heb ik gelezen. En wat doen onze voetbalhelden nadat ze gevoetbald hebben. Juist, even lekker douchen. 

PS: neem het maar niet te serieus, doe ik ook niet   

grass background Golf Courses green lawn pattern textured background.

Reageren? Graag! Dat kan via guus.van.winkel@pandora.be