Maand van de Markt wekelijkse donderdagmarkt

PELT –  Niet alleen op de wekelijkse zaterdagmarkt kan je tijdens deze Maand van de Markt prijzen winnen. Ook op de iets kleinere, maar ook gezellige, donderdagmarkt maken de bezoekers kans op mooie prijzen. Bij aankopen bij de marktkramers krijgen de bezoekers van de markt een deelnemingsformulier en maken ze kans op de hoofdprijs, een cheque van Visit Limburg of één van de troostprijzen. Deze donderdagnamiddag waren 8 kramen aanwezig op de Oude Markt inclusief een heuse katmobiel waar leuke dierenspulletjes gekocht konden worden. Met de komst van deze katmobiel wil de dierenrechtenorganisatie GAIA de bezoekers op een ludieke manier wijzen op de wettelijke verplichting van het chippen, registreren en steriliseren van hun huisdier. Het zonnetje kwam deze namiddag een paar keer tussen de wolken door en dit lokte weer heel wat mensen uit hun woning voor hun boodschappen op deze gezellige donderdagmarkt.