Cameretten Finalistentour slotstuk van theaterseizoen AK de Smeltkroes

MAARHEEZE – Op zaterdag 4 mei verwelkomt De Smeltkroes de drie finalisten van het prestigieuze Cameretten cabaretfestival in een drieluik, waarbij elk van een optreden van een half uur verzorgt – inclusief de uiteindelijke winnaar natuurlijk. Dit is meteen ook de laatste voorstelling van het theaterseizoen 2023-2024. Op zaterdag 27 april wordt het programma voor 2024-2025 online al bekend gemaakt, en worden de abonnementhouders in staat gesteld hierop in te schrijven. De voorinschrijvingsperiode eindigt op zaterdag 1 juni, de dag daarna opent de vrije verkoop.

Cameretten
Bij een geslaagd en druk bezocht theaterseizoen hóórt een slot ‘in stijl’. AK de Smeltkroes heeft daarbij gekozen voor een optreden van twee cabaretduo’s en één cabaretier, die allen hun talent hebben mogen bewijzen door deel te nemen aan het bekende Cameretten cabaretfestival en daarbij na een strenge selectie en diverse voorronde’s tot de finale wisten door te dringen! Omdat dit festival al sinds 1966 bestaat, heeft het een grote reputatie verworven en ook al veel namen voortgebracht die we allemaal kennen. Op de lijst van winnaars staan topcabaretiers zoals Herman Finkers, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Theo Maassen, Guido Weijers en Ronald Goedemond. Veel van hen hebben daarna al eens in Maarheeze op de planken gestaan. Wie uiteindelijk in hun voetsporen treden valt nú natuurlijk nog niet te zeggen, maar het kan zomaar zijn dat de bezoekers van deze Cameretten Finalistentournee de nieuwe René Meurs of Patrick Laureij ontmoeten! Op zaterdag 4 mei verwelkomt De Smeltkroes de duo’s BRO’s (de uiteindelijke winnaars van jury- én de publieksprijs 2023) en Molly & Esmee, aangevuld met mede-finalist Daveson Ignatia. Kaarten hiervoor zijn online verkrijgbaar op www.akdesmeltkroes.nl of aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling, die om 20:30 u begint.

Voorinschrijving
De afgelopen maanden heeft AK de Smeltkroes hard gewerkt aan de samenstelling van een aantrekkelijk en afwisselend programma voor het 37e seizoen. Op zaterdag 27 april, een week voorafgaand aan de laatste voorstelling, wordt online bekendgemaakt hoe het programma van cabaret- en muziekvoorstellingen voor het theaterseizoen 2024-2025 eruit ziet. Ook wordt dan bekendgemaakt wat er aan jeugdtheater te verwachten is. Abonnementhouders ontvangen een gepersonaliseerde uitnodiging om voortijdig in te schrijven op deze voorstellingen. Zij krijgen hiervoor de tijd tot en met zaterdag 1 juni, op zondag 2 juni start de vrije verkoop. Net als in voorgaande jaren kan men vanaf deze datum online zowel losse kaarten aanschaffen als abonnementen. Een ‘klein’ abonnement bestaat uit kaarten voor tenminste drie voorstellingen, waarvoor je 5% korting op de totale aanschafprijs ontvangt. Wanneer je kaarten voor tenminste vijf voorstellingen uitkiest, is er sprake van een regulier abonnement en wordt er 10% korting toegepast.