PK Hamerslingeren

PELT – Onlangs hadden de hamerslingeraars een afspraak op het PK in Alken. Heel vroeg in het zomerseizoen (eerste dag) werd dit kampioenschap al betwist.

SACN had 3 atleten die hier aan gingen deelnemen. De doelstellingen voor onze atleten waren dezelfde. Clubrecord en het podium halen. Tine Frederix (M35) was het eerste aan de beurt. De eerste worp was al goed voor het clubrecord (CR) van 21,22 m. Met de stress die ze voor deze wedstrijd had opgebouwd zou je dan denken, die valt weg. Maar niets is minder waar, bij Tine gaat de wedstrijdstress de hoogte in. Zodat ze de volgende twee worpen geen prestaties liet noteren. Haar vierde worp had ze de zenuwen onder controle en wierp ze de hamer naar 22,85 m. Deze afstand was voldoende om zilver te behalen en een nieuw CR.

Froukje Heylen (Senior) Was daar na aan de beurt om te tonen hoe ze de winter had overleeft. Haar eerste worp was ook al goed voor een CR. Na twee goede worpen maar mindere prestatie wierp ze in haar vierde beurt de hamer naar 35,57m. Met deze worp behaalde ze brons en een nieuw CR.

Als laatste kwam Pascal Snoeks in de ring. Bij zijn eerste worp ging er iets fout.

De hamer viel op minder dan 30 m en dat was een tegenvaller. Maar niet op in paniek te slaan. Zijn tweede worp was nog slechter dan de eerste, dus niet over naar huis te schrijven. Vanaf de derde worp begon het beter te gaan. Met deze worp behaalde hij zijn eerste doelstelling, het CR. Langzaam gingen zijn worpen telkens een beetje meer, om te stranden op 34,32 m. Dit was goed voor zilver en een nieuw CR. Dit kampioenschap was een succes editie. Drie nieuwe clubrecords,  twee zilver plaatsen en één bronzen plek.Proficiat aan deze atleten!

Op de foto trainer Pascal Snoeks met Tine Frederix en Frouwke Heylen.