Trap mee tegen Kanker 

PELT/HAMONT-ACHEL – Van 9 tot en met 12 mei wordt de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker georganiseerd. Dit is een uniek fietsevenement waarbij teams van 1 tot 8 fietsers tijdens het hemelvaartweekend samen met vele anderen in pelotons 1000 km fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Gaststad dit jaar is Mechelen. Iedere dag wordt er een middagstad aangedaan en op zaterdag 11 mei verwelkomt Pelt de fietsers van de 1000 km. 

Place to be deze dag is sportcentrum De Bemvoort, aan de Jeugdlaan 8 in Pelt. Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom in het evenementendorp. Er is doorlopend animatie voorzien. Denk aan springkastelen, grime, glittertattoos, buttonbus,… Verder zijn er optredens van Fanfaar Fatal en vocaal ensemble Vocalix. Ook is er muziek van DJ Nouk & Arkei. De pelotons komen aan tussen 12.00 uur en 13.10 uur. Van 13.10 uur tot 13.25 wordt er een korte middagpauze gehouden met een optreden op het hoofdpodium. Tussen 13.25 uur en 14.40 uur vertrekken de pelotons weer. 

De fietsers komen niet enkel doorheen de gemeente Pelt, ze fietsen ook door Hamont-Achel. Alle Peltenaren alsook Hamont-Achelaren worden opgeroepen om de fietsers aan te moedigen langs het parcours. Meer weten over dit fietsevenement? Kijk dan op komoptegenkanker.be/de-1000km