Filmmiddag georganiseerd door de Bibliotheek in Leende

REGIO – Bibliotheek Dommeldal, vestiging Leende vertoont mooie fijne films met alle gelegenheid er samen nog eens over na te praten. Deze CINEbieb films zijn te zien in de cultuurzaal van De Schammert op een groot scherm in hoge kwaliteit en met goed geluid. 

Dit keer presenteert CINEbieb de film Oorlogsgeheimen in het kader van 80 jaar vrijheid. Jacques Vriens schreef een spannend en ontroerend boek over de Tweede Wereldoorlog. Het is een mooi verhaal over de Tweede Wereldoorlog, beleefd vanuit het perspectief van een kind. Dit boek is in 2014 verfilmd en bekroond met een Gouden Kalf.

Oorlogsgeheimen
Op zondag 5 mei, aanvang 14.00 uur, is Oorlogsgeheimen te zien, de verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens. Zomer 1943. Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. De omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp kent geen geheimen voor de vrienden. Van de boerderij van Lamberts vader (Stefan de Walle), die ook de burgemeester van het dorp is, tot de spannende grotten in de buurt – het is hun wereld. Maar de oorlog gaat ook aan hun idyllische dorp niet voorbij en verandert de wereld voorgoed. Tuurs ouders (Loek Peters en Eva Duijvestein) gaan bij het verzet en ook zijn grote broer (Nils Verkooijen) doet geheimzinnig. Lamberts familie is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers.

Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. Vriens is onder meer bekend van zijn verhalen over Tommie en Lotje, zijn schoolromans, zijn historische boeken, de series over De Bende van De Korenwolf en De Kinderen van het Kattenpleintje. Hij heeft veel prijzen in de wacht gesleept, zoals meerdere Griffels, de Archeon Thea Beckmanprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Zijn boeken Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf.

De film is te zien in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Leende, in de cultuurzaal van De Schammert op zondag 5 mei om 14.00 uur. Kaarten à € 4,00 zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten

Aanmelden en meer informatie: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten