Contributie voor een (sport)club, wees gewaarschuwd, tijdig opzeggen

Veel (sport)verenigingen vragen een jaarlijkse contributie, wettelijk niks mis mee, echter het betekent dat als u dit niet vroegtijdig stop zet, u vast zit aan een betaling voor een heel jaar, ondanks dat uw kind mogelijk geen enkele keer gebruik maakt van de club. Dit overkwam ook onze dochter bij haar hockey club in Cranendonck. Al vroegtijdig gaf ze aan te willen stoppen gezien haar examen jaar, maar de club gaf aan te wachten op de nieuwe indeling. Toen deze bekend werd gemaakt, verzocht de club dat ze het eens een paar keer probeert met haar nieuwe team, ondanks duidelijke twijfel. Na een paar trainingen gaf ze aan daadwerkelijk te stoppen, maar we mogen nu een vol jaar contributie betalen. Slim, sluw of oplichting van de club? Ondanks dat onze dochter duidelijk hier over gecommuniceerd heeft naar de club, dienen we een volledig jaar te betalen, omdat het contributie contract van de hockey club gedateerd is voordat de nieuwe groepen bekend zijn / nieuw seizoen start. U bent gewaarschuwd, als u of uw kinderen twijfelen, check wanneer contributie ingaat, want anders bent u veel geld kwijt voor niets.  

P. Coumans