Honden welkom op begraafplaatsen Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Goed nieuws voor inwoners van Hamont-Achel met een trouwe viervoeter. De gemeenteraad besliste recent om het politiereglement op de begraafplaatsen aan te passen zodat huisdieren hun baasje kunnen vergezellen bij hun bezoek aan de begraafplaatsen.

De rol van (huis)dieren tijdens een rouwperiode is van onschatbare waarde. Ze kunnen een bron van troost zijn voor mensen die een geliefde hebben verloren. Het gezelschap van een huisdier tijdens een bezoek aan het graf kan extra steun bieden.

In het verleden waren honden niet toegelaten op de Hamont-Achelse begraafplaatsen. Door het aanpassen van het politiereglement op de begraafplaatsen, is het vanaf mei mogelijk om ​ honden mee te nemen bij een bezoekje aan het kerkhof.

Belangrijk is dat baasjes de regels volgen: honden worden te allen tijde aangelijnd en mogen de rust niet verstoren. Ook is het verplicht om eventuele uitwerpselen op te ruimen. Bij overtredingen volgen sancties.