Kunst kijken in Cranendonck

CRANENDONCK – Wanneer u op zaterdag 4 of zondag 5 mei kunst gaat kijken in Cranendonck moet u zeker de Kunstwei aan de Grensweg 64 in Budel bezoeken. Hier staan zo’n 150 kunstwerken in het frisse groen van de wei en de boomgaard. Ook in de oude schuur en in de galerie hangt en staat kunst. De creaties in staal, keramiek, glas, hout, papier, natuursteen en kunststof zijn bedacht en gemaakt door meer dan 20 gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland. Speciaal dit weekend zijn verschillende kunstenaars aanwezig die laten zien hoe natuursteen wordt bewerkt, hout wordt gesneden, glas in lood wordt gezet, etsen worden afgedrukt en meer. Kunstwei Budel is beide dagen open van 11.00 uur tot 17.00 uur en natuurlijk is de toegang gratis. Automobilisten kunnen parkeren op het terrein maar beter komt u met de fiets. 

Foto 1 een werk van Liedeke Veninga

Foto 2 een werk gemaakt door Marije Gies

Foto’s gemaakt door Ingrid van der Linden