Hamont-Achel viert Dag van de Buren

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag 31 mei 2024 is het Europese Dag van de Buren. Het ideale moment om gezellige, spontane buurtactiviteiten te organiseren of een bijzondere buur in de bloemetjes te zetten. Het stadsbestuur wil buren bij elkaar brengen bij een zitbank of pleintje om elkaar beter te leren kennen. Daarom zijn de Zorgzame Buurtwerkers op zoek naar geëngageerde buren. Wil jij meewerken aan een zorgzame buurt en zo de nood aan meer buurtcontacten vervullen?

“Bij Zorgzame Buurten staat ontmoeting centraal. In een tijdperk waar steeds meer digitaal verloopt, blijft een goed contact met je buren toch belangrijk,” vindt schepen van Zorgzame Buurten Serge Vander Linden. “Dat burencontact willen we bevorderen tijdens deze Europese Dag van de Buren. Door inwoners te stimuleren om bankdirecteur te worden en buurtactiviteiten te organiseren bijvoorbeeld, maar ook door inwoners de kans te geven om behulpzame buren letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten.”

Bankdirecteur (m/v/x) gezocht voor bankcontacten  
Wil jij je buurt samenbrengen op de Dag van de buren of wil je doorheen het jaar ontmoetingen organiseren? Als bankdirecteur zorg je voor meer bankcontacten in je buurt. Geen zitbank in je buurt? Geen probleem! Een klein pleintje of enkele stoelen vormen ook een ontmoetingsplek.  Als bankdirecteur neem jij, eventueel samen met enkele andere buren, het initiatief. Wat de activiteit inhoudt, is volledig aan jou! Denk aan een zomerborrel of een koffienamiddag in de herfst. Laat je creativiteit dus de vrije loop! 

Het stadsbestuur biedt je ondersteuning met een bankkluis. Deze bevat enkele ondersteuningsmaterialen zoals versiering, versnaperingen, koffie of thee, ‘Dag buur’-uitnodigingskaartjes, een folder met laagdrempelige activiteiten, een schuurborstel, handschoenen, zwerfvuilzakken… Kortom, alles wat je nodig hebt om jouw buurt om te toveren tot een gezellige en zorgzame plek.  

Zie jij jezelf als bankdirecteur die instaat voor buurtcontacten? Stel jezelf uiterlijk 20 mei kandidaat via www.hamont-achel.be/bankdirecteur.   

Zet je buur in de bloemetjes
Heb jij het geluk om een fantastische buur te hebben? Iemand die voor je klaarstaat met een helpende hand, een luisterend oor of een vriendelijk gebaar? Iemand die ervoor zorgt dat buren elkaar ontmoeten en zich verbinden? Dan is dit jouw kans om je bijzondere buur in de bloemetjes te zetten. Elke genomineerde buur ontvangt een fleurig bedankje voor zijn of haar inzet. Daarnaast zetten we vijf buren letterlijk in de bloemetjes met een mooi bloemenboeket.   

Wens jij een behulpzame buur te nomineren? Vul het formulier uiterlijk 20 mei in op www.hamont-achel.be/bloemenvoorjebuur.  Lukt de aanvraag niet digitaal of zit je nog met vragen? Neem contact op met de zorgzame buurtwerkers op 011 51 05 01 of 0478 97 04 30. Zij helpen je graag verder!