Matineeconcert Noorderklanken 

ACHEL – Op Pinksterdag 19 mei om 15.00 uur nodigt zangkoor Noorderklanken iedereen uit in het Michielshof in Achel op zijn matineeconcert ‘Zijzelf is als de zee’. Het thema ‘moeder’ beroert iedereen. Zangkoor Noorderklanken brengt een muzikale ode aan alle moeders. Ook het diepe respect voor oer-moeder aarde komt aan bod. Dirigent Wilko Brouwers liet zich bij zijn selectie inspireren door de poëtische teksten. Zo komt onder andere de titel van het  concert ‘Zijzelf is als de zee’ uit een prachtig gedicht van Vasalis, dat tijdens het concert zijn muzikale uitdrukking krijgt.

Tussen de muziek zullen bovendien een aantal (heel) jonge dichters hun poëtische talenten te berde brengen. De winnaars van een gedichtenwedstrijd in de Hamont-Achelse scholen krijgen de kans om hun poëzie persoonlijk voor te stellen. Tenslotte krijgt je na het concert een kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai aangeboden. Dit werelderfgoed is een fijne manier om de namiddag af te sluiten. Het zangkoor hoopt iedereen te verwelkomen op zondag 19 mei om 15.00 uur in Michielshof in Achel. Tickets kosten €17 en zijn te bestellen bestellen: via de leden, via mail: ticketsnoorderklanken@gmail.com of per telefoon: 0032 494 92 59 13.