Oekraïens militair Orkest naar Valkenswaard

VALKENSWAARD – Op donderdag 9 mei tijdens Hemelse Sferen treedt het prestigieuze “Militaire Orkest van het Militaire Instituut Taras Shevchenko” op in Valkenswaard. Dit concert wordt georganiseerd door organisatiebureau Eeri in samenwerking met Franky en Coen, de bekende Frietbakkers in Oekraïne. Franky en Coen bieden al vanaf het begin van de oorlog humanitaire hulp in het frontgebied samen met de Stichting “Steun Oekraïne”.

De energieke 22 koppige Bigband, die bestaat uit blazers, snaarinstrumenten, keyboard, een zanger en twee zangeressen. Zij zullen twee optredens van 45 minuten verzorgen tijdens de Hemelvaartmarkt in Valkenswaard. Het gratis concert belichaamt de veerkracht en onverzettelijke geest van het Oekraïense volk door middel van muziek, terwijl het ook het culturele erfgoed van Oekraïne viert.

Bij de concerten zijn (gewonde) Oekraïense soldaten als eregasten aanwezig als eerbetoon aan hun opoffering. Ook wordt een ambulance uit oorlogsgebied tentoongesteld, als een herinnering aan de tragische realiteit van het conflict in Oekraïne.
Franky en Coen, die zelf licht gewond zijn geraakt tijdens een raket aanval in Kramatorsk, zullen de hele dag aanwezig zijn om bezoekers te woord te staan. Zij vertellen graag mee over het orkest, de situatie in Oekraïne en hun eigen inspanningen aan het front.
Locatie van het optreden is hoek Leenderweg / Karel Mollenstraat, achterzijde Weerderhuys.

De tournee door de Benelux is niet alleen een reeks concerten, maar ook een beweging van solidariteit en steun voor de ontheemde kinderen uit Mariupol. De opbrengst van het evenement gaat naar kinderen uit Mariupol die zijn gevlucht en momenteel verblijven in een opvangcentrum in Dnipro. Een deel van hen zal in de nazomer op vakantie komen in Nederland.

We hopen je te mogen verwelkomen bij dit bijzondere evenement op 9 mei in Valkenswaard!