Peltse vierdejaars ontwikkelen duurzame producten

PELT – Tussen 16 en 26 april bezochten de 4de, 5de en 6de jaars van de WICO Campussen in Pelt het inleefspel ‘Fair Enough’ in CC Palethe. Dinsdagvoormiddag 23 april deden de vierdejaarsleerlingen Economische Wetenschappen er een bijzondere leerervaring op. 

Fair Enough is een gloednieuw spel dat jongeren uitdaagt om het product van de toekomst te ontwikkelen, met oog voor duurzaamheid en eerlijke handel. De leerlingen kregen de taak om innovatieve producten zoals kleding, snacks of smartphones te ontwerpen, die niet alleen financieel rendabel zijn maar ook respect tonen voor de planeet en de rechten van de arbeiders die deze maken.

Het spel belicht de complexe keten die elk product doorloopt, van concept tot consumptie, en laat zien hoe keuzes hier invloed hebben op andere delen van de wereld. De leerlingen ervaarden door middel van interactieve uitdagingen wat er nodig is om ons economisch systeem eerlijker te maken.

De gemeente maakte met de mondiale raad de keuze om dit inleefatelier naar Pelt te halen. Als Fairtrade gemeente zet de gemeente in om eerlijke handel, met oog voor mens en planeet te ondersteunen. Het is een toffe, speelse manier om samen bewust stil te staan bij wat precies die faire keuzes zijn, in elke stap van het economisch proces. En de leerlingen, die gingen er helemaal in op. Meer informatie over het project Fair Enough van Studio Globo is te vinden via www.studioglobo.be/fair-enough