1000 km middagstad Pelt verwacht duizenden bezoekers in dorpscentrum

PELT – 11 mei is Pelt middagstad voor het grote vierdaagse fietsevenement t.v.v. Kom op tegen Kanker. Met het voorspelde goede weer verwacht de gemeente dat duizenden bezoekers zullen afreizen naar het evenementen-dorp middenin Overpelt-Centrum. 

Voor de derde dag van het fietsevenement vertrekken een duizendtal fietsers ‘s ochtends vanuit gaststad Mechelen (start en aankomst) en lunchen ze ’s middags in Pelt, in sportcentrum de Bemvoort. Omstreeks 12.06 uur zal het eerste peloton aankomen in de erehaag van middagstad Pelt, die loopt vanaf de Oude Markt tot aan CC Palethe. De feestelijkheden beginnen al om 11 uur met diverse optredens in de pastorietuin en een grote parade doorheen de straten. Het evenement zal voornamelijk plaatsvinden in de pastorietuin en op het Kerkplein. Om 15 uur, na de uitzwaai van het laatste vertrokken peloton is het einde van het evenement voorzien.

Bezoekers zullen van ver komen. Veel vrienden en familieleden van deelnemende wielrenners reizen mee af naar de middagsteden om daar te gaan supporteren. Ook Peltenaren zullen massaal toestromen naar Overpelt Centrum. De organisatie roept dan ook op om zoveel mogelijk de fiets als vervoersmiddel te gebruiken. Een grote fietsenstalling vindt plaats op minder dan 100 meter van het centrale evenementendorp. Voor bezoekers die met de auto komen is een groot gedeelte van de Ringlaan beschikbaar als parking. Naast een aantal kleinere parkings in het dorpscentrum zal ook de personeelsparking van het Noorderhart ziekenhuis instaan als extra parking voor dit evenement. De parkeerplaats achter het ziekenhuis is goed voor zo’n 450 auto’s en is op zo’n 950 meter wandelen van de eventsite.

De grote toestroom aan bezoekers leidt ertoe dat verkeer op de Ringlaan verhinderd zal zijn, vooral bij de aankomst (omstreeks 11 uur) en vertrek (omstreeks 15 uur). De gemeente roept die dag op de Ringlaan zo veel mogelijk te vermijden wanneer je niet in Overpelt Centrum moet zijn.

De gemeente Pelt hoopt op een goed verloop van het evenement en een grote opbrengst voor Kom op tegen Kanker.

Een overzicht van vereersbeperkingen en parkeeropties, alsook het programma voor middagstad Pelt op 11 mei vind je op www.gemeentepelt.be/middagstadpelt.