KFC Hamont blijft in 2e provinciale

HAMONT – KFC Hamont 99 A viel op de slotspeeldag van de reguliere competitie terug van plaats 12 naar eindrondeplaats 14 en moest daarom testen tegen Lanaken VV, de 14e uit 2e provinciale A. Het bestuur had een goed gevulde autobus ingelegd voor spelers en supporters; daarnaast waren er nog veel supporters met eigen vervoer aanwezig. Hamont startte zonder Kobe Schetz (niet fit) en Ferren Peeters startte op de bank. Het artikel met Souhail Belkassem (KFC-speler seizoen 2019-2020) in Het Belang van Limburg had misschien net voor dat extra tikkeltje energie gezorgd bij Hamont want het startte uitstekend aan de wedstrijd. Liam Peeters schilderde Ilario Meli al snel een goede mogelijkheid voor, maar die mikte nipt naast. Aan de overzijde plaatste Op De Locht de bal ook buiten het kader na een vrije trap.
Halfweg de eerste helft dropte Dries Damen de bal tussen verdediging en keeper Jeurissen, een kwieke Liam Peeters mikte z’n lob netjes in doel: 0-1.

Hamont bleef veldoverwicht houden, maar goede kansen bleven voorlopig uit, aan beide zijden.Op slag van rust kwam KFC goed weg toen Gerits een kopbal naast de kruising mikte. Dat was de voorbode voor een tweede helft waarin Lanaken probeerde om Hamont op de eigen helft vast te zetten. Doelman Marnick Emmers kwam gepast tussenbeide toen Gerits zich doorzette en Belkassem zag een fraaie volley afgeblokt worden door een verdediger. Hamont kwam er zelden uit, maar had volgens de eigen aanhang wél een penalty verdiend toen Xante Croymans onderuit gehaald werd in het strafschopgebied. In de absolute slotfase werd het pompen of verzuipen. Een lage schuiver van Gerits ging naast en een secuur keepende Marnick Emmers lag goed in de hoek bij een vrije trap.

De ingevallen Ferren Peeters had in de toegevoegde tijd de beste mogelijkheid om het licht bij de thuisploeg helemaal uit te knippen maar knalde op goalie Jeurissen. Zo bleef het nagelbijten tot het laatste fluitsignaal, waarna spelers en staf elkaar in de armen vielen.

Zo werd het toch nog een mooi orgelpunt na een moeizaam seizoen; bekroond met een verlengd verblijf in tweede provinciale. En aldus ook echt wel een topweekend voor KFC Hamont 99: op zaterdagochtend wonnen zowel de U10 als de U17 de Limburgcup in hun categorie en was er in de namiddag de familiedag. Een mooie afsluiter bovendien voor afscheidnemend voorzitter Jackie Slenders, die een gezonde club kan achterlaten, waarvoor de toekomst er goed uit ziet. Ook voor Jasper Reyskens (stopt als voetballer), Marnick Emmers (transfer) en afgevaardigde Bèr Willekens voelt dit ongetwijfeld als de kers op de taart.

Foto Doelpuntenmaker Liam Peeters wordt gefeliciteerd