Nieuw: Kinderspeurtocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar

WEERT – De stadsgidsen hebben speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar een leuke en leerzame foto-speurtocht ontwikkeld door de binnenstad van Weert.  De kinderen worden ingedeeld in een aantal teams; elk team krijgt een ander route door de stad en gaat op jacht naar de plaatsen waar de foto’s zijn gemaakt. Aan de hand van detailfoto’s van Weerter gebouwen, beelden en allerlei andere voorwerpen probeert elk team een woordpuzzel op te lossen. Zo komen de kinderen op een ludieke manier meer te weten over de stad Weert.

Elke gevonden plek levert een letter op en samen vormen deze op het einde een woord. En uiteraard gaat dat over Weert. Kortom: kinderen die van speuren en puzzelen houden en over een dosis humor beschikken, gaan op deze manier wandelen door de binnenstad erg leuk vinden. Natuurlijk, alles wél onder begeleiding van minimaal één volwassene per team. Aan het einde worden de antwoorden door een stadsgids nagekeken en … er is een prijs te winnen!

Belangrijk:

  • Startlocatie: in overleg
  • Afstand: ong. 1,2 km.
  • Duur: ong. 1,5 uur
  • Deelnemers: maximaal 20 personen
  • Kosten: € 30,-
  • Bijzonderheid: de speurtocht vindt binnen de singels van het centrum plaats.

Zie: www.stadgidsenweert.nl